Lluís Meseguer Pallarés

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 20:17 3 gin 2020 per Xavier (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «'''Lluís Bartomeu Meseguer Pallarés''' (Herbers, 1953), és un historiador i poeta d'ideologia pancatalanista. == Biografia == L...»)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Lluís Bartomeu Meseguer Pallarés (Herbers, 1953), és un historiador i poeta d'ideologia pancatalanista.

Biografia

Lluís Meseguer és llicenciat per l'Universitat Autònoma de Barcelona i doctor per l'Universitat de Valéncia, és catedràtic de l'Universitat Jaume I de Castelló. Està vinculat a l'Institut d'Estudis Catalans, en sèu en la ciutat de Castelló de la Plana, a on residix en l'actualitat. És acadèmic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Obra

S'ha dedicat en l'aspecte lliterari en els seus inicis a la poesia, en el poemari Les veus del vent (1984), que fon inclós en l'antologia Bengales en la fosca (1997). Posteriorment, publicà el dietari Vesprades de Moscou (1995) i l'ensaig L'optimista (1997). Junt a Antoni Albalat, és coautor del recull de poemes Tardor a Llaregubb (1999). Ha publicat diversos estudis crítics, com: La crítica referencial (1991) i Literatura oberta (1997). També ha publicat Bernat Artola: la terra i les passions (1993) i Castelló literari (2003).

Uns atres treballs d'ell s'han publicat en diverses revistes, com: Caplletra, L'Espill i Revista de Catalunya.

Ha traduït al català obres d'autors dramàtics, com: B.Brecht, A.Jarry, W.Gombrowicz i Dario Fo, entre atres.