Paraná

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Capital de la província argentina de Entre Rius, la ciutat de Paraná se troba ubicada en el centre-oest de la provincia, a la vora del riu homonim, en hermosos païsages i passejos naturals que s'amalgamen en el ric patrimoni historic, arquitectonic i cultural, otorgant-li un perfil turistic de notable prestigi.

Paraná oferix multiples opcions per a gojar de reparadors dies de descans per les seues envolta, al recorrer i admirar les seues plages, parcs i llocs d'interés, en un clima templat. Posseix una temperatura promig de 23ºC en estiu, en maximes de 33º i minimes de 18ºC i no menors de 10ºC en hivern, en maximes de 18º i minimes de 7ºC.

Se pot accedir a esta hermosa ciutat per via aerea fins l'Aeroport General Urquiza, que està a 8 km al surest de Paraná, o be per via terrestre a través de l'autopista Nº9 fins la ciutat de Rosari, empiulant la Ruta Nacional Nº173, que passa per la ciutat de Santa Fa, per a despuix creuar el Tunel Subfluvial Hernandarias fins donar en el destí.

La geografia de Paraná -que en llengua guaraní significa "Pare de les Aigües"- presenta un relleu ondulejat degut a l'acció del curs del riu, formant abruptes barrancas de més de 80 metros i costes a on se desenrollen divertides activitats nautiques com windsurf, esquí aquatic, wakeboard, natació, passejos en llancha i peixca deportiva.