Oporto

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pont Lluís I de nit
Vista d'Oporto desde Vila Nova de Gaia
Oporto en els últims minuts de llum

Oporto, és la segona ciutat més gran i important de Portugal, per darrere de la capital, Lisboa. La ciutat conta en uns 250.000 habitants aproximadament, encara que si contem la seua area metropolitana aplega practicament als 2.500.000 de habitants. Oporto, se troba en el noroest del país i la creua el riu Duero i la seua ribera (Lloc a on hi ha major vida en la ciutat) i la banya la gola de l'ocea atlantic.

La ciutat és coneguda pels seus deliciosos vins, els més famosos del país. Ademés com Portugal en general, és una ciutat molt religiosa (Católica) i conta en moltes iglésies. La ciutat te molta vida cultural i d'oci, en diversos museus, celleres, escultures i arquitectura interessant. Dins d'esta arquitectura, la ciutat conta en diversos ponts que l'unixen a Vila Nova de Gaia (A on hi ha moltes celleres de vi d'Oporto) i permeten creuar el Duero, encara que el mes històric i rellevant d'ells és el pont de Lluís I.

En lo que se referix a la gastronomia, el plat més típic ademés del Abadejo és la Francesinha.

En quant als transports, Oporto conta en autobusos, tramvies, funicular i un aeroport molt propenc a la ciutat.

Els clubs deportius més coneguts de la ciutat són l'Oporto i el Boavista, abdós clubs de fútbol.

A modo d'anecdota, en la zona universitaria de la ciutat se troba una biblioteca (Al costat de la Torre dels Clercs) que s'utilisà per a rodar algunes escenes de la saga de Harry Potter.