Usuari:Chabi/Proves

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Chabi


Hola, soc en Chabi i ya fa uns anys que estic en esta Uiquipèdia, ajudant a que la llengua valenciana tinga més presencia en internet.

Interessos[editar | editar còdic]

M'agraden les llengües, principalment, les llengües romàniques i de la Península Ibèrica. També m'agraden les llengües minoritàries i la política llingüística. Ací intentaré ajudar en les artículs de llengües i llingüística, pero n'hi ha tantes coses per a fer encara en la Uiquipèdia, que primer tinc que fer més artículs bàsics.

També m'agraden les llengües artificials com l'esperanto i l'ido. A més, participe a la Wikipedia en ido.

M'interessen també les religions, com el mormonisme i el cheondoisme, una religió naixcuda en Corea.

Artículs[editar | editar còdic]

Aniré fent artículs de llingüística, història, geografia i ciència.

En relació a lo primer, tinc pensat crear artículs sobre la gramàtica i la història de diverses llengües, aixina com llistes bibliogràfiques que ajuden a tindre una base de dates en la Uiquipèdia.

En quant als artículs de geografia, he vist que falten las plantilles en casi tots el països del món aixina com a molts municipis. Volia acabar açò i terminar els artículs sobre els municipis d'Espanya.

Sobre història, tinc pensat fer els artículs que parlen sobre la història de la Comunitat Valenciana.

Els artículs de ciència son molt importants perqué és una forma de que hi haja informació científica en valencià. Començaré per fer els artículs més bàsics sobre ciència en general, química, física, biologia i atres més.

He de dir que abans, quan vaig començar a escriure ací, vaig fer artículs sobre religió, principalment del mormonisme. Després comencí a fer esbossos dels artículs imprescindibles pero ara mateix crec que lo que necessita la Uiquipèdia és millorar la seua qualitat i es per açò que estic afegint informació als artículs que ya existixen.

Sobre la llengua valenciana[editar | editar còdic]

Defenc el valencià com a llengua diferent del català i crec que l'única acadèmica que pot normalisar esta llengua es la RACV. També defenc l'us de l'accentuació en valencià.

A causa de la situació que patix la llengua valenciana, crec que l'us d'internet és la millor ferramenta per a evitar l'extinció i la glotofàgia de la llengua per part del català. Ademés, com tota llengua chicoteta, i en l'avanç de l'anglés en tots els àmbits, és necessari impulsar la creació de tot tipo de productes llingüístics (software en valencià, per eixemple) i utilisar la llengua valenciana en tots el àmbits possibles (des de la llectura de noveles fins a la creació de artículs sobre física quàntica).

Defensa de la llengua[editar | editar còdic]

La millor manera de defendre la llengua valenciana és parlant-la sempre que es puga, llegint en valencià, escoltant música en valencià i estudiant la llengua.

Crec que estaria be fer una llista comparativa dels termes que existixen en valencià i en catlencià aixina com un diccionari que establixca les diferències en les atres llengües romàniques, especialment, el català i el balear.

També pense que la RACV deuria escriure diccionaris especialisats, sobre tot de ciències per a expandir el valencià en totes les àrees del saber.

Coses per a fer[editar | editar còdic]

També m'agradaria fer una llista dels llibres que existixen en i sobre el balear.

Categories que haurien d'estar millor que en atres Uiquipèdies[editar | editar còdic]

Algunes Uiquipèdies tenen més informació que la nostra sobre temes valencians. S'han d'anar aumentant el número d'artículs i la seua qualitat. A continuació deixe escrites les categories corresponents:

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Yo
L'Enciclopedia.png Est usuari és administrador en L'Enciclopèdia(verificar)
Yes check.gif Est usuari utilisa correctors i diccionaris de valencià en internet per a editar artículs en L'Enciclopèdia i cuida la llengua valenciana
EscudoIberia.JPG Este enciclopediste se sent ciutadà de l'Unió Ibèrica.
Erro al crear miniatura: Falta archiu
Est enciclopediste creu que els pobles i regions d'Espanya formen una unitat natural.
Nazis No.jpg Est usuari està en contra dels Països Catalans.
Erro al crear miniatura: Falta archiu
Ad est usuari li agrada traduir artículs.
Valencià mai català Est usuari no reconeix la falsa unitat del català i el valencià.
es El castellano es la lengua materna de este usuario.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.


fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau moyen en français.
pt-2 Este usuário pode contribuir com um nível médio de português.
va-1 Est usuari pot contribuir en un nivell bàsic de valencià.
ca-1 Aquest usuari pot contribuir amb un nivell bàsic de català.
io-1 Ta uzanto povas komunikar per bazala nivelo di Ido.