Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
10 bytes afegits ,  19:50 19 jul 2015
m
Llínea 8: Llínea 8:     
== Sector terciari ==
 
== Sector terciari ==
El [[comerç]] ocupa un 20% de la població. La ciutat conta en el Centre de Congressos ''Ciutat d'Elig'', la Institució Firal Alacantina (IFA), on se celebra, entre atres acontenyiments, ''Expocalzado Internacional'', que constituïx la principal [[fira]] del sector, i el [[Aeroport d'Alacant-Elig]] en [[El Alted]]. El [[turisme]], en poc pes respecte als atres sectors econòmics i molt més modest que el d'atres municipis de la província, té com a principals bases el seu conegut [[Palmerar d'Elig|palmerar]], el seu casc antic, el [[Misteri d'Elig]] (representat en la [[Basílica de Santa María (Elig)|Basílica de Santa María]]), i les [[:Categoria:Plages d'Elig|plages]] del seu terme municipal.
+
El [[comerç]] ocupa un 20% de la població. La ciutat conta en el Centre de Congressos ''Ciutat d'Elig'', la Institució Firal Alacantina (IFA), a on se celebra, entre atres acontenyiments, ''Expocalzado Internacional'', que constituïx la principal [[fira]] del sector, i el [[Aeroport d'Alacant-Elig]] en [[El Alted]]. El [[turisme]], en poc pes respecte als atres sectors econòmics i molt més modest que el d'atres municipis de la província, té com a principals bases el seu conegut [[Palmerar d'Elig|palmerar]], el seu casc antic, el [[Misteri d'Elig]] (representat en la [[Basílica de Santa María (Elig)|Basílica de Santa María]]), i les [[:Categoria:Plages d'Elig|plages]] del seu terme municipal.
    
;Institució Firal Alacantina
 
;Institució Firal Alacantina
 
[[Archiu:IFA.JPG|thumb|La ''Institució Firal Alacantina'' (IFA).]]
 
[[Archiu:IFA.JPG|thumb|La ''Institució Firal Alacantina'' (IFA).]]
   −
La ''Institució Firal Alacantina'' (IFA) està situada en [[Torrellano]], pedania pertanyent a Elig i al sud-oest de la ciutat de [[Alacant]], prop del [[Aeroport d'Alacant-Elig]]. Compta en dos pabellons d'us múltiple de 26.500 m2 i amb 5.000 places d'aparcament. En l'actualitat es troba en fase d'ampliació, en un palau multifuncional proyectat de capacitat per a 8.500 persones condicionat per a albergar tot tipo d'acontenyiments, des de concerts, obres teatrals i acontenyiments deportius fins al seu us per a exposició de la mateixa [[fira]]. A més, el recinte disposarà d'un centre de convencions de 21.200 m2.<ref>[http://www.feria-alicante.com/ampliacion/index.php IFA. Ampliació del recinte: Dades generals]</ref>
+
La ''Institució Firal Alacantina'' (IFA) està situada en [[Torrellano]], pedania pertanyent a Elig i al sud-oest de la ciutat de [[Alacant]], prop del [[Aeroport d'Alacant-Elig]]. Compta en dos pabellons d'us múltiple de 26.500 m2 i en 5.000 places d'aparcament. En l'actualitat es troba en fase d'ampliació, en un palau multifuncional proyectat de capacitat per a 8.500 persones condicionat per a albergar tot tipo d'acontenyiments, des de concerts, obres teatrals i acontenyiments deportius fins al seu us per a exposició de la mateixa [[fira]]. Ademés, el recinte disposarà d'un centre de convencions de 21.200 m2.<ref>[http://www.feria-alicante.com/ampliacion/index.php IFA. Ampliació del recinte: Dades generals]</ref>
 
;Centres Comercials
 
;Centres Comercials
   −
En [[1991]] es va obrir el Centre Comercial [[Continent (hipermercat)|Continent]] (actualment [[Carrefour]]) d'Elig que seria el primer en la ciutat encara que únicament contava en l'hipermercat i el restaurant Nostrus. Dotze anys després, en 2003, s'inauguraria el segon centre comercial de la ciutat nomenat L´Aljub. Est conta en dos plantes on s'instalen l'hipermercat [[Eroski]], onze sales de cinema, numeroses tendes de roba, algunes cadenes de menjar ràpid com [[McDonald's]], [[Kentucky Fried Chicken]] o [[Pans & Company]] i locals d'oci, com una bolera; aixina Elig es va convertir en una ciutat de servicis. En [[2007]] van arribar [[El Corte Inglés]] i [[Hipercor]] de la mà del Centre Comercial Ciutat d'Elig inaugurat per [[Francesc Camps]] mentres que en el Centre Comercial El Sauce (ampliació del Centre Comercial Carrefour) es gestaven un [[Mitjana Markt]], [[Toys "R" Us]] o [[Decathlon (empresa)|Decathlon]] entre atres tendes per a donar forma al centre comercial que és hui, tots ells situats en l'extrem occidental de la ciutat.
+
En [[1991]] es va obrir el Centre Comercial [[Continent (hipermercat)|Continent]] (actualment [[Carrefour]]) d'Elig que seria el primer en la ciutat encara que únicament contava en l'hipermercat i el restaurant Nostrus. Dotze anys després, en [[2003]], s'inauguraria el segon centre comercial de la ciutat nomenat L´Aljub. Est conta en dos plantes a on s'instalen l'hipermercat [[Eroski]], onze sales de cine, numeroses tendes de roba, algunes cadenes de menjar ràpit com [[McDonald's]], [[Kentucky Fried Chicken]] o [[Pans & Company]] i locals d'oci, com una bolera; aixina Elig es va convertir en una ciutat de servicis. En [[2007]] varen arribar [[El Corte Inglés]] i [[Hipercor]] de la mà del Centre Comercial Ciutat d'Elig inaugurat per [[Francesc Camps]] mentres que en el Centre Comercial El Sauce (ampliació del Centre Comercial Carrefour) es gestaven un [[Mitjana Markt]], [[Toys "R" Us]] o [[Decathlon (empresa)|Decathlon]] entre atres tendes per a donar forma al centre comercial que és hui, totes ells situades en l'extrem occidental de la ciutat.
    
== Referències ==
 
== Referències ==
120 197

edicions

Menú de navegació