Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1009 bytes afegits ,  20:18 30 oct 2014
Pàgina nova, en el contingut: «La ciutat de '''Pequín''' (Beijing) és la capital de la República Popular de China. Té una població de 20 millons d'habitants i és la ciutat més imp...».
La ciutat de '''Pequín''' (Beijing) és la capital de la República Popular de [[China]]. Té una població de 20 millons d'habitants i és la ciutat més important d'este país.

== Història ==
Els primes signes d'asentaments humans són del [[1000 a.C.]]. Les següents dinasties es disputaran Pequín, la capital del nort de [[China]].
Durant l'[[Edat Mija]] [[Gengis Kan]] arrasarà la ciutat encara que la dinastia mongòlica la reconstruirà i li donarà molta importàcia degut a la proximitat en [[Mongòlia]].
Els [[Ming]] també la triaren cam a capital i feren importants obres públiques com la [[Ciutat prohibida]], la [[Porta de Tian'anmen]] i el [[Temple del Cel]].
En el [[sigle XIX]] anglesos i francesos saquejaren la ciutat degut a la [[Segon Guerra del Opi]].
En [[1912]] es proclama la [[república]] i [[1920]] el partit comuniste invadix Pequín. Durant la [[Segon Guerra Mundial]] Pequín es ocupà per [[Japó]] i en [[1949]] el partit comuniste torna al poder fins huí en dia.
3841

edicions

Menú de navegació