Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
3 bytes afegits ,  18:00 26 set 2014
m
Llínea 21: Llínea 21:  
'''Italia'''
 
'''Italia'''
   −
El [[31 d'octubre]] de [[1922]] pujà al govern [[Mussolini|Benet Mussolini]]. El [[2 d'octubre]] [[1935]] s'inicià la campanya d'[[Etiopia]]. El [[9 de maig]] de 1936 fon proclamat l'Imperi. El [[7 d'abril]] de 1939 Italia ocupà [[Albanya]], i dos dies després se sancionà l'anexió. A pesar de la tensió entre [[Italia]] i [[Alemanya]] creat en el moment de l'anexió d'[[Austria]], en [[maig]] de 1939 Mussolini firmà el "[[Pacte d'Acer]]" en Alemanya. Durant els anys vint promogue un bloc llatí que, dins de l'Eix, per a contrapondre a l'Alemanya nazi per a igualar l'equilibri de poder.
+
El [[31 d'octubre]] de [[1922]] pujà al govern [[Mussolini|Benito Mussolini]]. El [[2 d'octubre]] [[1935]] s'inicià la campanya d'[[Etiopia]]. El [[9 de maig]] de 1936 fon proclamat l'Imperi. El [[7 d'abril]] de 1939 Italia ocupà [[Albanya]], i dos dies després se sancionà l'anexió. A pesar de la tensió entre [[Italia]] i [[Alemanya]] creat en el moment de l'anexió d'[[Austria]], en [[maig]] de 1939 Mussolini firmà el "[[Pacte d'Acer]]" en Alemanya. Durant els anys vint promogue un bloc llatí que, dins de l'Eix, per a contrapondre a l'Alemanya nazi per a igualar l'equilibri de poder.
    
'''Japó'''
 
'''Japó'''
   −
L'Imperi de [[Japó]] invadi [[China]] en [[setembre]] de [[1931]], mediant la posada en escena de Mukden sabotage ferroviari com pretext per a l'invasió de [[Manchuria]]. Encara que el govern japones s'opongue a l'acció, l'eixercit fon capaç d'actuar de forma independent i establí un govern titaro, la creació d'un estat independent: el [[Manchuoko]].
+
L'Imperi de [[Japó]] invadi [[China]] en [[setembre]] de [[1931]], mediant la posada en escena de Mukden sabotage ferroviari com pretext per a l'invasió de [[Manchuria]]. Encara que el govern japones s'opongue a l'acció, l'eixercit fon capaç d'actuar de forma independent i establí un govern títaro, la creació d'un estat independent: el [[Manchukuo]].
    
'''Espanya'''
 
'''Espanya'''
   −
L'[[Espanya]] de [[Franco|Francesc Franco]], acaba d'eixir d'una cruenta [[guerra civil espanyola|guerra civil]] durant la qual fon ajudat per Italia i Alemanya, decidí mantindre la seua neutralitat front als beligerants de la Segona Guerra Mundial, pero oferint, per eixemple, l'us de bases navals en bucs alemans, per a tornar a la neutralitat completa en [[1943]], quan la marea de la guerra apareixque decididament desfavorable per al Eix. Franco envià tropes (Divisio Blava o, cridat aixina pel color del partit de la [[Falange|Falange Espanyola]], qui membres foren cridats "camises blaves") per a lluitar en el front oriental contra l'[[URSS|Unió Sovietica]]. Les tropes espanyoles se sumaren pels [[Estats Units]] en la lliberacio de les [[Filipines]] de l'ocupació japonesa.
+
L'[[Espanya]] de [[Franco|Francisco Franco]], acaba d'eixir d'una cruenta [[guerra civil espanyola|guerra civil]] durant la qual fon ajudat per Italia i Alemanya, decidí mantindre la seua neutralitat front als beligerants de la Segona Guerra Mundial, pero oferint, per eixemple, l'us de bases navals en bucs alemans, per a tornar a la neutralitat completa en [[1943]], quan la marea de la guerra apareixque decididament desfavorable per al Eix. Franco envià tropes (Divisio Blava o, cridat aixina pel color del partit de la [[Falange|Falange Espanyola]], qui membres foren cridats "camises blaves") per a lluitar en el front oriental contra l'[[URSS|Unió Sovietica]]. Les tropes espanyoles se sumaren pels [[Estats Units]] en la lliberacio de les [[Filipines]] de l'ocupació japonesa.
    
==Vore també ==
 
==Vore també ==
8229

edicions

Menú de navegació