Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
26 bytes afegits ,  19:17 29 dec 2013
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Sri Lanka''' és un [[Estat]] [[Àsia|asiàtic]] de tradició milenària famós per ser un puntal de sabiduria a l'antiguetat i per ser hui un dels [[país|països]] més densament poblats. Abans de l'any [[1972]] era conegut en el nom de ''Ceilan'', és un [[país insular]] situat al sur-est de l'[[Índia]] en [[Àsia]]. Originalment conegut com '''Heladiva''', està habitada per més de vint millons de persones. L'illa va ser coneguda a l'Antiguetat com '''Lanka''', '''Lankadvīpa''', '''Simoundou''', '''Taprobane''', '''Serendib''' i '''Selan''', arribant a ser denominada popularment com l'«Illa dels mil noms». Durant la seua colonisació, l'illa va prendre el nom, en [[Idioma anglés|anglés]], de '''Ceylon''', que es va seguir utilisant posteriorment. La seua particular forma i la seua proximitat a l'[[Índia]] van fer que la nomenaren la «Llàgrima de l'Índia».
+
'''Sri Lanka''' és un [[Estat]] [[Àsia|asiàtic]] de tradició milenària famós per ser un puntal de sabiduria en l'antiguetat i per ser hui un dels [[país|països]] més densament poblats. Abans de l'any [[1972]] era conegut en el nom de ''Ceilan'', és un [[país insular]] situat al sur-est de l'[[Índia]] en [[Àsia]].  
 +
 
 +
Originalment conegut com '''Heladiva''', està habitada per més de vint millons de persones. L'illa va ser coneguda en l'Antiguetat com '''Lanka''', '''Lankadvīpa''', '''Simoundou''', '''Taprobane''', '''Serendib''' i '''Selan''', arribant a ser denominada popularment com l'«Illa dels mil noms». Durant la seua colonisació, l'illa va prendre el nom, en [[Idioma anglés|anglés]], de '''Ceylon''', que es va seguir utilisant posteriorment. La seua particular forma i la seua proximitat a l'[[Índia]] van fer que la nomenaren la «Llàgrima de l'Índia».
    
{{Països d'Àsia}}
 
{{Països d'Àsia}}
    +
[[Categoria:Països]]
 
[[Categoria:Països d'Àsia]]
 
[[Categoria:Països d'Àsia]]
120 869

edicions

Menú de navegació