Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|270px|Castell-Palau dels Milà d'Aragó El '''Palau dels Marquesos d'Albaida''', oficialment '''Castell-P...».
[[Image:Albaida,palau_dels_Milà_i_Aragó.JPG|thumb|270px|Castell-Palau dels Milà d'Aragó]]
El '''Palau dels Marquesos d'Albaida''', oficialment '''Castell-Palau dels Milà d'Aragó''', es troba en la Plaça Major de la localitat del mateix nom, en la comarca de la [[Vall d'Albaida]] de la [[Província de València]]. La seua construcció data dels segles [[XVI]] i [[XVII]], sent residencia dels marquesos, encara que hi ha senyes que en este mateix solar existí una casa senyorial supostament fortificada, aprofitant part de la seua anterior construcció i respectant la gran torre de Ponent l'única existent, en la seua primera reforma que és realisà en el [[S. XVI]], s'afegiren dos noves torres que reberen el nom de Mig i Llevant, passant a ser l'edifici de més caràcter residencial que defensiu. En el [[S. XVII]] és realisà l'ultima reforma. Es pot visitar. La Torre està declarada com [[Be d'Interés Cultural]] en la categoria de monument, dins del [[Patrimoni Nacional]] i en el [[Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana]].

L'edifici presenta una varietat de noms per les diverses formes en que s'escriuen els llinages dels titulars. Per un costat Milàn es la versió castellana del Valencià Milà, que a la seua volta pot procedir del castell del Milach. Estes formes a la seua volta s'han combinat tant en "i" com en "de", de forma que pot trobar-se Milà d'Aragó, Milàn de Aragón, Milà i Aragó i atres formes.
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
[[Categoria:Monuments del Regne de Valéncia]]
[[Categoria:Castells de la Comunitat Valenciana]]
[[Categoria:Palaus de la Comunitat Valenciana]]
211

edicions

Menú de navegació