Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
36 bytes afegits ,  16:41 14 jun 2012
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
El '''romanç riojà''' fon la varietat més occidental del [[Idioma aragonés|navarro-aragonés]]. Representa l'evolució del llatí en [[La Rioja]]. Se té testimoni escrit en les [[Glosses Emilianenses]] del segle X, i alguns topònims migevals escrits en texts llatins.
+
El '''romanç riojà''' fon la varietat més occidental del [[Idioma aragonés|navarro-aragonés]]. Representa l'evolució del llatí en [[La Rioja]]. Se té testimoni escrit en les [[Glosses Emilianenses]] del [[segle X]], i alguns topònims migevals escrits en texts llatins.
   −
Les Glosses Emilianenses no representen els primers texts castellans com s'ha volgut fer creure, perque presenten lleis fonètiques aragoneses: ''feito'' (fet), ''muito'' (molt), ''get'' (és, en aragonés actual ''ye''), etc., i en el detall que quan s'escrigueren la Rioja no pertanyia encara a Castella.
+
Les Glosses Emilianenses no representen els primers texts castellans com s'ha volgut fer creure, perque presenten lleis fonètiques aragoneses: ''feito'' (fet), ''muito'' (molt), ''get'' (és, en aragonés actual ''ye''), etc., i en el detall que quan s'escrigueren la Rioja no pertanyia encara a [[Castella]].
   −
Després de l'incorporació a Castella, la Rioja se castellanisà entre els segles XI i XIII. D'esta época data la colecció documental dita ''Libro Becerro del Monasterio de Valvanera'', que té encara caracters precastellans com l'artícul ''lo''.
+
Després de l'incorporació a Castella, la Rioja se castellanisà entre els [[segle XI|segles XI]] i [[segle XIII|XIII]]. D'esta época data la colecció documental dita ''Libro Becerro del Monasterio de Valvanera'', que té encara caracters precastellans com l'artícul ''lo''.
    
[[Categoria:Llengües mortes]]
 
[[Categoria:Llengües mortes]]
 
[[Categoria:Llengües]]
 
[[Categoria:Llengües]]
 
[[Categoria:Llengües romàniques]]
 
[[Categoria:Llengües romàniques]]
124 784

edicions

Menú de navegació