Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1848 bytes afegits ,  01:34 25 feb 2012
Llínea 22: Llínea 22:  
== Les carrosses ==
 
== Les carrosses ==
    +
La carrossa es l'emergent d'una relacio intersubjetiva entre el grup de carrossers que la construixen, els canchones i el context social en el que se realisa. Per a lo qual tindriem que tindre en conte tres instancies.
 +
 +
# Els preludis, tenen que vore en l'organisacio d'activitats previes, lo que involucre a l'escola, per lo general en la seua conjunt, ya que possibilita la concrecio de la carrossa.
 +
# L'espai fisic, a on se la construix, te que vore, en el grup i la seua conformacio, en lo intim i els efectes que aço produix.
 +
# La mostra, exposicio del producte determinat, de que manera se la socialisa en el “desfile de carrozas”, a on pas a ser el simbol que representa a el seu colege en les connotacions ideologiques que aço implica.
 +
 +
Per lo general, es el grup, l'ambit privilegiat a on tendixen a conformar-se vinculs molt estrets entre els integrants i la carrossa, lo que te que vore en una modalitat d'aprenentage que escapa a l'ambit academic, ya que son atres les habilitats que s'exigixen i atres els aprenentages que se privilegien; a on els jovens senten el producte de la seua treballe com propi, que els representa.
 +
 +
En este cas el grup te, fonamentalment, una funcio de sosteniment i continencia respecte als subjectes que ho integren, ya que si be, la tarea explicita que se proponen es construir la carrossa, dialecticament al fer esta obra, en lo que explicitament se manifesta com un producte, implicitament hi ha una trama vincular que se va conformant. No obstant, els vinculs afectius que van construint els carrossers en este ambit grupal, se contradicen en els prejuïns que te la gent dels carrossers “son els que no estudian”, “los que son desalineats, no cuiden la seua curiositat personal”,“son vagos”,“rebeldes” i “noctámbulos”, evidenciant estes actituts una desvalorisacio del treballe manual.
    
[[Categoria: Festes]]
 
[[Categoria: Festes]]
 
[[Categoria: Celebracions internacionals]]
 
[[Categoria: Celebracions internacionals]]
1334

edicions

Menú de navegació