Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
347 bytes afegits ,  17:39 2 feb 2012
Llínea 6: Llínea 6:     
Existixen dos grans tipos de volcans sobre la [[Terra]] :
 
Existixen dos grans tipos de volcans sobre la [[Terra]] :
Els '''VOLCANS ROJOS''' de les erupcions efusives relativament suaus i que emeten de laves coladisses. Son els volcans de punt calent i els volcans submarins de les dorsals oceaniques.
  −
Els '''VOLCANS GRISOS''' de les erupcions explosives i que emeten de laves pastoses i cendroses baix forma de nuvols ardents (o colades piroclastiques) i de plomall volcanic. Son associats sobre tot al fenomen de subducció (per eixemple els volcans del [[Cinturo de foc del Pacific]].)
      +
* Els '''VOLCANS ROJOS''' de les erupcions efusives relativament suaus i que emeten de laves coladisses. Son els volcans de punt calent i els volcans submarins de les dorsals oceaniques.
 +
 +
* Els '''VOLCANS GRISOS''' de les erupcions explosives i que emeten de laves pastoses i cendroses baix forma de nuvols ardents (o colades piroclastiques) i de plomall volcanic. Son associats sobre tot al fenomen de subducció (per eixemple els volcans del [[Cinturo de foc del Pacific]].)
 +
 +
Se conte prop de 1500 volcans terrestres actius, dels quals un xixanta per cent tenen erupcio per any. Els volcans submarins son els mes numerosos.
 +
El vulcanisme es el conjunt els fenomens associats als volcans i a la presencia de magma. La vulcanologia es la ciencia de l'estudie, de l'observacio i de la prevencio dels riscs dels volcans.
    
[[Categoria: Geografia]]
 
[[Categoria: Geografia]]
1334

edicions

Menú de navegació