Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2034 bytes afegits ,  Ahir a les 11:54
Pàgina nova, en el contingut: «'''El País''' és el nom d'un periòdic espanyol fundat en l'any 1976. Es redacta en castellà, encara que també publica continguts en català (per eixemp…»
'''El País''' és el nom d'un periòdic espanyol fundat en l'any [[1976]]. Es redacta en castellà, encara que també publica continguts en català (per eixemple, el suplement ''Quadern''), anglés i portugués. Té la seua sèu social i redacció central en [[Madrit]], i conta en delegacions en atres ciutats d'[[Espanya]] ([[Barcelona]], [[Valéncia]], [[Sevilla]], [[Bilbao]] i [[Algecires]]), des de les que edita diferents edicions territorials, aixina com en [[Ciutat de Mèxic]] i [[São Paulo]] ([[Brasil]]). Els tallers d'impressió estan ubicats en [[Madrit]], [[Barcelona]], [[Valéncia]], [[Sevilla]], [[La Corunya]], [[Les Palmes de Gran Canària]], [[Burgos]] i [[Palma de Mallorca]].

En les últimes senyes de l'[[Estudi General de Mijos]], que arreplega senyes del Q1 de [[2020]], ''El País'' va alcançar 1.004.000 llectors diaris en la seua edició impresa. La seua tirada és de 165.000 eixemplars en l'any [[2018]], i la seua edició digital és el periòdic digital en castellà més consultat del món, alcançant 18.941.000 llectors únics en decembre de [[2017]] segons senyes de Comscore.

En l'any [[2011]], el [[Grup Prisa]] —també propietari de la [[Cadena SER|Cadena SER (ràdio)]], ''Cinco Días'' (prensa econòmica), [[Grup Santillana]], ''[[As|As (prensa deportiva)]]'', ''Los 40'', entre atres mijos—, al que pertany el diari ''El País'', va registrar les majors pèrdues de la seua història, de 451 millons d'euros, una sifra sis voltes major que la recollida en l'any [[2010]]. Degut ad això, el 57% de les participacions varen ser traspassades al conglomerat Liberty Acquisition Holdings.17​18​19​

No és el primer periòdic en nomenar-se ''El País'' que ha existit en Espanya. Hagué un atre, fundat en [[1887]] i clausurat en [[1921]], en un logotip molt similar, en lletres egipcíaques i escrit en mayúscules.

== Enllaços externs ==

* [https://elpais.com/ Pàgina web del periòdic ''El País'']
* [https://es.wikipedia.org/wiki/El_Pa%C3%ADs ''El País'' en Wikipedia]
25 545

edicions

Menú de navegació