Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1940 bytes afegits ,  12:04
Pàgina nova, en el contingut: «L''''ortografia''' (del llatí ''orthographia'' i del grec ''ὀρθογραφία'' ''orthographía'' 'escritura correcta') és el conjunt de regles i convenci…»
L''''ortografia''' (del llatí ''orthographia'' i del grec ''ὀρθογραφία'' ''orthographía'' 'escritura correcta') és el conjunt de regles i convencions que rigen el sistema d'escritura habitual establit per a una [[llengua estàndar]].

L'ortografia freqüentment ha protagonisat debats; la reforma de l'ortografia alemana de l'any [[1996]] dugué a un ampli debat, i finalment no fon aplicada ni en [[Àustria]] ni en [[Suïssa]]. Igualment la proposta de reforma ortogràfica del francés de [[1988]] fon àmpliament contestada entre 1988 i [[1991]], aplegant alguns periòdics a boicotejar la reforma.

El [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) definix ortografia (Del grec ''ὀρθογραφία'', mat. sign., compost de ''ὀρθóς'', correcte i de ''γραφία'', escritura.) com:

* Escritura correcta d'una llengua.
* Conjunt de regles que regulen l'escritura d'una llengua.

== Ortografia de la llengua valenciana ==

L'ortografia del valencià són el conjunt de normes sobre l'escritura de la [[llengua valenciana]]. La [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) en les [[Normes d'El Puig]] o Normes de la RACV ha codificat les normes d'escritura valencianes en base a la seua tradició i el seu us actual en criteris d'estricta valencianitat llingüística.

== Vore també ==

* [[Ortografia de la llengua valenciana]], coneguda per [[Normes d'El Puig]] o de la RACV.
* [[Ortografia de la llengua valenciana RACV]], publicació de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.
* [[Ortografia Valenciana Clàssica]], de [[Josep Nebot i Pérez]].
* [[Gramatica Normativa de la Llengua Valenciana]], llibre d'[[Pare Guinot|En Josep Maria Guinot]].

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Ortograf%C3%ADa Ortografia en Wikipedia]
{{DGLV|Ortografia}}

[[Categoria:Ortografia]]
[[Categoria:Llingüística]]
[[Categoria:Llengües]]
25 179

edicions

Menú de navegació