Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
21 bytes afegits ,  21:04 18 feb 2010
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
[[Image:Pedra_de_Rosetta.jpg‎|right|thumb|<center>'''Pedra de Rosetta'''</center>]]
 
[[Image:Pedra_de_Rosetta.jpg‎|right|thumb|<center>'''Pedra de Rosetta'''</center>]]
   −
La '''pedra de Rosetta''' es un fragment d'estela d'orige egipci que te tres versions d'un mateix text, en dos llengües (egipci antic i grec antic) i tres sistemes d'escritures ([[jeroglific]], demotic i grec). Fon la part clau en el dessiframent del [[jeroglific]] egipci per [[Jean François Champollion]] en l'any 1822.
+
La '''pedra de Rosetta''' es un fragment d'estela d'orige egipci que te tres versions d'un mateix text, en dos llengües (egipci antic i grec antic) i tres sistemes d'escritures ([[jeroglífic]], demotic i grec). Fon la part clau en el dessiframent del [[jeroglífic]] egipci per [[Jean François Champollion]] en l'any [[1822]].
   −
D'una dimensió de 112 centímetros per 76 centímetros (per 28 centímetros de grossària), la pedra es de [[gradiorita]], un material freqüentment asimilat erroneament al basalt o granit. Es va descobrir en el poble de [[Rachïd]] (Rosetta) el 15 de juliol de 1799 durant la campanya d'Egipto de [[Napoleo Bonaparte]].
+
D'una dimensió de 112 centímetros per 76 centímetros (per 28 centímetros de grossària), la pedra es de [[gradiorita]], un material freqüentment assimilat erròneament al basalt o granit. Es va descobrir en el poble de [[Rachïd]] (Rosetta) el [[15 de juliol]] de [[1799]] durant la campanya d'Egipte de [[Napoleó Bonaparte]].
   −
Des de 1802, esta exposta en el [[Museu Britanic]]. No obstant fon prestada al [[Museu del Louvre]] en els anys huitanta.  
+
Des de [[1802]], esta exposta en el [[Museu Britanic]]. No obstant fon prestada al [[Museu del Louvre]] en els anys huitanta.  
    
[[Categoria: Antropologia]]
 
[[Categoria: Antropologia]]

Menú de navegació