Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
3904 bytes afegits ,  Ahir a les 22:08
Pàgina nova, en el contingut: «'''Vicente Garrido Genovés''' (Valéncia, 1958) és un criminòlec i sicòlec valencià. == Biografia == Vicente Garrido es llicencià en criminologi…»
'''Vicente Garrido Genovés''' ([[Valéncia]], [[1958]]) és un criminòlec i sicòlec valencià.

== Biografia ==

Vicente Garrido es llicencià en criminologia en l'any [[1980]] en l'Institut de Criminologia de l'[[Universitat Complutense de Madrit]] i en [[1984]] va rebre un doctorat en sicologia per l'[[Universitat de Valéncia]], de la que és professor associat de sicologia criminal i educació correccional. Completà els seus estudis en un postgrau en l'Universitat d'Ottawa ([[Canadà]]) en [[1986]]. També ha segut professor visitant en la Societat Britànica de Sicologia de l'Universitat de Salford, [[Regne Unit]].

Entre [[1997]] i [[1999]] es va eixercitar com a consultor de les [[Nacions Unides]] per a la prevenció de la delinqüència jovenil en [[Amèrica Llatina]], supervisant programes en [[Argentina]], [[Chile]], [[Costa Rica]] i [[Uruguay]].

Fon conseller de la Direcció general d'Institucions Penitenciàries de l'Estat espanyol, aixina com del Departament de Justícia de la [[Generalitat de Catalunya]], i fon membre de la Comissió del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que fon aprovat pel Ministeri de Justícia en l'any [[2000]].

Ha dirigit numeroses investigacions en els camps de la criminologia, la sicologia del delicte i la correcta educació, en l'anàlisis de diferents àrees com la persecució penal i la prevenció de la delinqüència jovenil i l'eficàcia dels programes correctius.

Colabora en freqüència en la televisió com a convidat en programes especials de televisió (Semanal) TV3; (Milenium) RTVE; (Televisión Especial) Antena 3; (Cuarto Milenio) Cuatro i (TV Especial) Tele 5. També ha colaborat en la prensa (''La Vanguardia'', ''El Mundo'', ''El País'', ''La Razón'', ''El Correo'', etc...) i en la ràdio.

És autor de llibres especialisats i de referència per a experts, aixina com de numerosos artículs en [[Espanya]], [[Regne Unit]] i els [[Estats Units]], entre els que es troba la Revista d'Educació Correccional, la Revista d'Educació Correccional i Educació Criminal. Ha segut membre del consell editorial de vàries revistes en Espanya i atres països. Els seus estudis sobre la figura del delinqüent sexual, el delinqüent sicopàtic i el criminal des del punt de vista sicològic.

== Obra ==

* ''Técnicas de Tratamiento para Delincuentes''. Editorial Universitaria Ramón Areces, 1993.
* ''Educación Social para Delincuentes''. Valencia: Tirant lo Blanch, 1997. ISBN 9788480025638.
* ''Diccionario de Criminología''. Valéncia: Tirant Lo Blanch, 1998.
* ''Principios de Criminología''. Valéncia: Tirant Lo Blanch, 2001. Coautor.
* ''Amores que matan: Acoso y violencia contra las mujeres''. Alzira: Algar, 2002.
* ''El psiquiatra: Un camaleón en la sociedad actual''. Alzira: Algar, 2003.
* ''Cara a cara con el psicópata''. Ariel, 2004.
* ''¿Qué es la Psicología Criminológica?''. Nueva Biblioteca, 2005.
* ''Manual de Intervención Educativa en Readaptación Social: Fundamentos de la Intervención''. Vol. I. Valencia: Tirant lo Blanch, 2005.
* ''Manual de Intervención Educativa en Readaptación Social: Fundamentos de la Intervención''. Vol. II. Valencia: Tirant lo Blanch, 2005.
* ''Antes que sea tarde: Como prevenir la tiranía de los hijos''. Nabla Ediciones, 2007. ISBN 978-84-935926-0-8. Coautor.
* ''Reincidencia Delictiva en Menores Infractores de la Comunidad de Madrid: Evaluación, Características Delictivas y Modelos de Predicción''. Madrid, 2007 Coautor.
* ''La investigación criminal: La psicología aplicada al descubrimiento, captura y condena de los criminales''. Nabla Ediciones, 2008. ISBN 978-84-935926-8-4. Coautor.
* ''Mientras vivas en casa: Habilidades y Práctica de la Inteligencia Educacional''. Versátil, 2009. Coautor

== Reconeiximents ==

* El Ministeri de Justícia li concedí la Creu de Sant Raimon de Penyafort en l'any [[1999]].
25 134

edicions

Menú de navegació