Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1028 bytes afegits ,  17:18 16 feb 2010
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''La geometria''', terme d'orige grec que vol dir geo (terra) i métrica (mida), es una branca de la [[matemàtica]] que s'ocupa de les propietats de les figures geometricas en el pla o l'espai, com son: punts, rectes, plans, poligons, poliedres, paraleles, perpendiculars, curves, superficies, etc. Els seus origens foren la busca a la solucio de problemes relatius a mides i te aplicació practica en fisica, mecànica, cartografia, astronomia, nautica, topografia, balística, etc.
+
'''La geometria''', terme d'orige grec que vol dir geo ([[terra]]) i métrica (mida), es una branca de la [[matemàtica]] que s'ocupa de les propietats de les figures geometricas en el pla o l'espai, com son: punts, rectes, plans, poligons, poliedres, paraleles, perpendiculars, curves, superficies, etc. Els seus origens foren la busca a la solucio de problemes relatius a mides i te aplicació practica en fisica, mecànica, cartografia, astronomia, nautica, topografia, balística, etc.
 +
 
 +
La naturalea visual de la geometria fa inicialment mes accesible que les atres parts de matemàtiques, com la teoria de l'[[algebra]] o de numero. Sens embarc, la llengua geometrica tambe s'utilisa en els contexts que ixquen llunts de la seua procedencia tradicional, com la geometria euclidiana, per eixemple, i especialment en geometria algebraica.
 +
 
 +
== Historia ==
 +
Els principis registrats de la geometria es poden remontar a l'antiga [[Mesopotamia]], [[Egipto]], i al vall de l'Indu al voltant de l'any 3000 AC. La geometria temprana era una coleccio de principis empíric feent referencies a llongituts, anguls, arees, i als volumens, que foren desenrrollats per a cobrir una certa necesitat practica en examinar la construcció, l'astronomia, i diverses arts. Els texts mes antics en geometria son el papir egipci de Rhind i papir de Moscu, les taulets d'argila babiloniques, i el Shulba Sutras hindu, mentres que el treball Mozi, del chinenc Zhang Heng, i dels nou capituls en l'art matemàtic, corregit per Liu Hui.
       
[[Categoria:Ciències Naturals]]
 
[[Categoria:Ciències Naturals]]
 
[[Categoria:Matemàtica]]
 
[[Categoria:Matemàtica]]
Usuari anónim

Menú de navegació