Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
No hi ha canvi en el tamany ,  23:29 3 feb 2010
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
Les '''illes Columbretes''' són un conjunt de quatre grups de [[illa volcánica|islas volcàniques]] que sumades posseïxen 0,19 [[km²]] situades a 30 [[milla]]s (48.2 [[Km]]) a l'est del Cap d'Orpesa, integrades en el [[terme municipal]] de [[Castelló de la Plana]], en la [[província de Castelló]] ([[Espanya]]).
+
Les '''illes Columbretes''' són un conjunt de quatre grups de [[illa volcànica|illes volcàniques]] que sumades posseïxen 0,19 [[km²]] situades a 30 milles (48.2 [[Km]]) a l'est del Cap d'Oropesa, integrades en el [[terme municipal]] de [[Castelló de la Plana]], en la [[província de Castelló]] ([[Espanya]]).
    
Els grups d'illes són: la '''Illot Gran''', '''La Ferrera''', '''La Foradada''' i el '''Carallot'''. Ademés, existixen en el [[archipèlec]] numerosos esculls i baixos.
 
Els grups d'illes són: la '''Illot Gran''', '''La Ferrera''', '''La Foradada''' i el '''Carallot'''. Ademés, existixen en el [[archipèlec]] numerosos esculls i baixos.
Llínea 20: Llínea 20:     
== Flora i fauna ==
 
== Flora i fauna ==
En ''l'illa Grossa'' trobem restes d'espècies vegetals pròpies de la conca Mediterranea com [[chamaerops humilis|palmiteras]], [[llentiscle]], i [[Smilax aspera|zarza morisca]], (que anteriorment cobrien tot l'illot). En les zones més pròximes al mar també trobem [[fenoll marí]] i [[carlota marina]], mentres que en les parts més altes abunda el matoll de [[sosa fina]] i la [[alfals arbori]] junt en espècies endèmiques.
+
En ''l'illa Grossa'' trobem restes d'espècies vegetals pròpies de la conca Mediterrànea com [[chamaerops humilis|palmiteres]], [[llentiscle]], i [[Smilax aspera|zarza morisca]], (que anteriorment cobrien tot l'illot). En les zones més pròximes al mar també trobem [[fenoll marí]] i [[carlota marina]], mentres que en les parts més altes abunda el matoll de [[sosa fina]] i la [[alfals arbori]] junt en espècies endèmiques.
   −
Per la seua banda, aus marines com el [[falcó d'Eleonor]], la [[gavina d'Audouin]], la [[baldriga cendrosa]], o el [[cormorà moñudo]], nien en l'illes, i és important l'existència de la subespècie endèmica de la [[sargantana ibèrica]](''[[Podarcis hispanica atrata]]''), mentres que en l'interior de les aigües podem trobar-nos en les espècies de les algues [[laminària]] o el [[gorgonacea|coral roig]].
+
Per la seua banda, aus marines com el [[falcó d'Eleonor]], la [[gavina d'Audouin]], la [[baldriga cendrosa]], o el [[cormorà moñudo]], nien en l'illes, i és important l'existència de la subespècie endèmica de la [[sangrantana ibèrica]](''[[Podarcis hispanica atrata]]''), mentres que en l'interior de les aigües podem trobar-nos en les espècies de les algues [[laminària]] o el [[gorgonacea|coral roig]].
    
== Reserva natural ==
 
== Reserva natural ==
 
{{AP|reserva natural de les Illes Columbretes}}
 
{{AP|reserva natural de les Illes Columbretes}}
En l'actualitat l'arxipèleg és part d'una [[reserva natural]] que acull algunes espècies en perill d'extinció, com el [[Falque eleonorae|halcón d'Eleonor]] i la [[gavina d'Audouin]] (o gavina corsa) i els seus fons són una Reserva de Peixca de gran importància que contribuïx a la regeneració de numeroses espècies pesqueres de la zona, com la [[llagosta europea|langosta]].
+
En l'actualitat l'archipèlec és part d'una [[reserva natural]] que acull algunes espècies en perill d'extinció, com el [[Falque eleonorae|falcó d'Eleonor]] i la [[gavina d'Audouin]] (o gavina corsa) i els seus fons són una Reserva de Peixca de gran importància que contribuïx a la regeneració de numeroses espècies peixqueres de la zona, com la [[llangosta europea|llangosta]].
   −
La [[reserva natural de les Illes Columbrets]] té una extensió emergida de 19 [[Hectàrea|ha]] i sumergida de 5.543 hi ha. La situació geogràfica és 39é55'N,0é40'E.
+
La [[reserva natural de les Illes Columbretes]] té una extensió emergida de 19 [[Hectàrea|ha]] i sumergida de 5.543 ha. La situació geogràfica és 39é55'N,0é40'E.
     

Menú de navegació