Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1867 bytes afegits ,  18 juliol
sense resum d'edició
Llínea 13: Llínea 13:     
== Biografia ==
 
== Biografia ==
 +
 +
A l'edat de 33 anys comença els seus estudis musicals en la [[Societat Coral El Micalet|Societat Coral “El Micalet”]], Institut Musical Giner, de la [[ciutat de Valéncia]].
 +
 +
Les seues primeres classes de guitarra foren a càrrec del professor titular Don Francisco Nácher Tatay i Don Hermenegildo Ferrer, els qui des de llavors la varen prendre al seu càrrec. Posteriorment i aconsellada pel professor Don José Jarque continua els seus estudis en la nova professora del centre, Donya Pepita Roca, discípula directa del gran mestre de [[Vilarreal]], [[Francesc Tàrrega|En Francesc Tàrrega]].
 +
 +
Donya Pepita Roca fon des de l'any [[1948]] professora de guitarra de la Societat Coral “El Micalet”. En l'any [[1955]] o [[1956]], Pepita Roca és cridada per [[Manuel Palau Boix|Manuel Palau]] a ocupar la plaça de professora de guitarra en el Conservatori de Valéncia, puix el fins a llavors professor, Don Rafael Balaguer deixa la càtedra.
 +
 +
En l'agost de [[1956]] se li diagnostica a Pepita Roca una greu malaltia i es trasllada a [[Barcelona]] per a una intervenció quirúrgica, deixant com a substituta de les seues classes particulars de la seua casa a Maria Rosa Gil. Pepita Roca fallix en Barcelona el 24 d'octubre de 1956, als 59 anys. Davant tan trista pèrdua i profunt buit deixat per Donya Pepita Roca en el Conservatori de Valéncia, Don Manuel Palau com a director del mateix, es veu en la necessitat de trobar una persona que la substituïxca. Per ad això pensa en la jove Rosita, a la que personal i reiteradament prega que accepte el lloc. Al mateix temps eleva a la superioritat del Ministeri d'Educació i Ciència la proposta de crear una plaça de professor interí de guitarra que en aquells moments era un nomenament sense retribució i gratuït, fins que es convocaren oposicions de càtedra.
 +
 +
=== Catedràtica de guitarra ===
    
(Secció per completar)
 
(Secció per completar)
24 947

edicions

Menú de navegació