Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1461 bytes afegits ,  22 juny
Pàgina nova, en el contingut: «'''Adrián Campos Suñer''' (Alzira, 17 de juny de 1960 - Alzira, 27 de giner de 2021) fon un deportiste i pilot d'automovilisme Valen…»
'''Adrián Campos Suñer''' ([[Alzira]], [[17 de juny]] de [[1960]] - [[Alzira]], [[27 de giner]] de [[2021]]) fon un deportiste i pilot d'automovilisme [[Valencians|valencià]].

Va competir en la [[Fòrmula 1]] en [[1987]] i [[1988]] en l'equip Minardi. Fundador de les escuderies Campos Racing i HRT Formula 1 Team, va destacar com a mànager i descobridor de jóvens pilots en talent, entre els que destaquen [[Fernando Alonso]], [[Antonio García Navarro|Antonio García]] o [[Álex Palou]].

Adrián Campos va residir casi tota la seua vida en Alzira i durant molts anys fon un gran amic d'un atre gran deportiste local: [[Jorge Martínez Aspar]]. El seu yayo matern era [[Luis Suñer]], un destacat industrial en [[Espanya]], fundador de l'empresa de congelats [[Avidesa]]. Un dels seus tres fills, Adrián Campos, Jr., també fon pilot de fòrmules i és l'actual director de Campos Racing.

Despuix de competir i de gestionar escuderies, en l'any [[1989]] fon comentariste habitual en les retransmissions de [[TVE]] i també en algunes carreres puntuals en [[2003]], com en els Grans Premis de [[Malàsia]] i [[Brasil]] d'eixe mateix any. Anys despuix també va participar en diverses transmissions de F1 en [[Canal Nou]].

Adrián va fallir el 27 de giner de l'any 2021, als xixanta anys, a conseqüència d'una dissecció aòrtica repentina.

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Adri%C3%A1n_Campos Adrián Campos en Wikipedia]
25 118

edicions

Menú de navegació