Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
35 bytes afegits ,  22 març
sense resum d'edició
Llínea 10: Llínea 10:  
| lloc_mort = [[Valéncia]], [[Regne de Valéncia]], [[Espanya]]  
 
| lloc_mort = [[Valéncia]], [[Regne de Valéncia]], [[Espanya]]  
 
}}
 
}}
'''Emili Panach Ramos''' ([[Alboraya]], març de [[1913]] - [[Valéncia]], setembre de [[1983]]) fon un dibuixant, historietiste, escritor i poeta [[Valencians|valencià]], que firmava baix el seudònim de '''Milo'''.
+
'''Emili Panach Ramos''' ([[Alboraya]], març de [[1913]] - [[Valéncia]], setembre de [[1983]]) fon un dibuixant, historietiste, escritor i poeta [[Valencians|valencià]], que firmava baix el seudònim de '''Milo'''.
    
== Biografia ==
 
== Biografia ==
   −
Emili Panach fon colaborador gràfic en prensa, creà el personage ''Lapicerín'' en ''El Peque'', suplement infantil que el diari ''Jornada'' va llançar en novembre de l'any [[1941]] i que acabaria adoptant el nom del popular personage posteriorment.
+
Emili Panach fon colaborador gràfic en prensa, creà el personage ''Lapicerín'' en ''El Peque'', suplement infantil que el diari ''Jornada'' va llançar en [[novembre]] de l'any [[1941]] i que acabaria adoptant el nom del popular personage posteriorment.
   −
A principis dels quaranta va colaborar en [[Editorial Valenciana]] dibuixant alguns episodis de ''Mister Bluff'', junt a [[José Soriano Izquierdo]]. Va centrar la pràctica totalitat de la seua activitat en l'humor gràfic per a prensa, primer en ''Jornada'', d'a on fon despedit per un succeït seu sobre la loteria nacional que fon entés com una burla cap a l'eixint [[governador militar de Valéncia]], Francisco Javier Planas de Tovar. A partir de llavors va escomençar a colaborar en ''[[Levante-EMV|Levante]]'', a on va destacar en la seua secció ''El Món per un Forat'', una de les poques colaboracions en [[llengua valenciana]] que es podia llegir en la prensa valenciana durant el [[franquisme]], consistent en un menut poema acompanyat d'un succeït gràfic.
+
A principis dels quaranta va colaborar en [[Editorial Valenciana]] dibuixant alguns episodis de ''Mister Bluff'', junt a [[José Soriano Izquierdo]]. Va centrar la pràctica totalitat de la seua activitat en l'humor gràfic per a prensa, primer en ''Jornada'', d'a on fon despedit per un succeït seu sobre la loteria nacional que fon entés com una burla cap a l'eixint [[governador militar de Valéncia]], Francisco Javier Planas de Tovar. A partir de llavors va escomençar a colaborar en ''[[Levante-EMV|Levante]]'', a on va destacar en la seua secció ''El Món per un Forat'', una de les poques colaboracions en [[llengua valenciana]] que es podia llegir en la prensa valenciana durant el [[franquisme]], consistent en un chicotet poema acompanyat d'un succeït gràfic.
   −
Vinculat al món de la cultura valenciana, Panach va realisar unes caricatures de diferents personalitats del valencianisme durant la II Semana Cultural Valenciana, realisada en els anys trenta.  
+
Vinculat al món de la cultura valenciana, Panach va realisar unes caricatures de diferents personalitats del valencianisme durant la II Semana Cultural Valenciana, realisada en els [[Anys 1930|anys trenta]].  
   −
També estigué vinculat al món de les [[Falles]], guanyant diferents premis de [[llibrets de falla]], i sent premiat en el premi de poesia festiva dels [[Jocs Florals]] de Valéncia de [[1962]], organisats per [[Lo Rat Penat]], per la seua obra ''Cant al Segle XX''. A finals dels anys 70 va colaborar en la [[revista Murta]], escrita seguint les [[Normes d'El Puig]].
+
També estigué vinculat al món de les [[Falles]], guanyant diferents premis de [[llibrets de falla]], i sent premiat en el premi de poesia festiva dels [[Jocs Florals]] de Valéncia de l'any [[1962]], organisats per [[Lo Rat Penat]], per la seua obra ''Cant al Segle XX''. A finals dels [[anys 70]] va colaborar en la [[revista Murta]], escrita seguint les [[Normes d'El Puig]].
    
== Reconeiximents ==
 
== Reconeiximents ==
120 197

edicions

Menú de navegació