Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
106 bytes eliminats ,  05:55 15 dec 2009
sense resum d'edició
Llínea 5: Llínea 5:  
Fon fundada el [[26 de juliol]] de [[1934]] per una escissió del [[blasquiste]] [[Partit d'Unió Republicana Autonomista]] (PURA), a causa de discrepàncies d'estratègia política.
 
Fon fundada el [[26 de juliol]] de [[1934]] per una escissió del [[blasquiste]] [[Partit d'Unió Republicana Autonomista]] (PURA), a causa de discrepàncies d'estratègia política.
   −
En les eleccions generals de l'any [[1936]] es presentà en la coalició del [[Front d'Esquerres]], del qual [[Vicent Marco i Miranda|Vicent Marco]] obtingué l'acta de diputat, i s'integrà en el grup parlamentari d<nowiki>'</nowiki>''Esquerra Catalana'', en els diputats d'[[ERC]]. No obstant açò, la [[guerra civil espanyola]] truncà diversos proyectes polítics en que participava EV, el més important dels quals era un proyecte d'estatut d'autonomia valencià, en el nom oficial de [[País Valencià]]. Durant este periodo bèlic, EV arriba al seu màxim creiximent i a la seua major implantació, contant ya en més de 10.000 afiliats en [[1937]], i un número significatiu de colectius en les comarques pertanyents a les demarcacions provincials de Valéncia i Castelló, i s'havien establit contactes en les comarques del Sur de la Comunitat Valenciana.
+
En les eleccions generals de l'any [[1936]] es presentà en la coalició del [[Front d'Esquerres]], del qual [[Vicent Marco i Miranda|Vicent Marco]] obtingué l'acta de diputat. No obstant açò, la [[guerra civil espanyola]] truncà diversos proyectes polítics en que participava EV, el més important dels quals era un proyecte d'estatut d'autonomia valencià, en el nom oficial de [[País Valencià]]. Durant este periodo bèlic, EV arriba al seu màxim creiximent i a la seua major implantació, contant ya en més de 10.000 afiliats en [[1937]], i un número significatiu de colectius en les comarques pertanyents a les demarcacions provincials de Valéncia i Castelló, i s'havien establit contactes en les comarques del Sur de la Comunitat Valenciana.
    
==Refundació catalanista en 1998 ==
 
==Refundació catalanista en 1998 ==

Menú de navegació