Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
3 bytes afegits ,  05:09 15 dec 2009
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
L'Estrelada és la bandera que representa el [[nacionalisme valencià]]. Es diu '''estrelada''' a la [[Senyera valenciana]] en una estrela, ya que ve del valencià "estrela". En contraposició, la bandera [[pancatalanisme|pancatalanista]] que es diu [[estelada catalanista|estelada]], paraula que prové del català ''estel''.
+
L'Estrelada és la bandera que representa el [[nacionalisme valencià]]. Es diu '''estrelada''' a la [[Senyera valenciana]] en una estrela, ya que ve del valencià "estrela". En contraposició, la bandera [[pancatalanisme|pancatalanista]] que es diu [[estelada catalanista|estelada]], paraula que prové del [[català]] ''estel''.
    
==Connotacions llingüístiques==
 
==Connotacions llingüístiques==
Llínea 9: Llínea 9:  
És l'Estrelada original, ademés de la més aceptada pels nacionalistes valencians. És una bandera simbòlica, reivindicativa, i representativa del nacionalisme valencià.  
 
És l'Estrelada original, ademés de la més aceptada pels nacionalistes valencians. És una bandera simbòlica, reivindicativa, i representativa del nacionalisme valencià.  
   −
L'estrela representa al territori i poble valencià. Si el blau no porta una corona, no és perque siga una bandera republicana (l'Estrelada ha representat tant a monàrquics com a republicans) sino perque no quedaría estetic ficar una corona i una estrela superpostes. En [[vexilología]] les estreles representen territoris o estats (federats o sobirans). Uns eixemples molt familiars són la bandera de la Unió Europea, o la dels Estats Units. També existixen estreles en les banderes de Cuba, Puerto Rico, Chile, Filipinas, Togo, Turquía, etc, i també les usen els sobiranistes gallecs, andalusos, aragonesos i catalans.  
+
L'estrela representa al territori i poble valencià. Si el blau no porta una corona, no és perque siga una bandera republicana (l'Estrelada ha representat tant a monàrquics com a republicans) sino perque no quedaría estetic ficar una corona i una estrela superpostes. En [[vexilología]] les estreles representen territoris o estats (federats o sobirans). Uns eixemples molt familiars són la bandera de la Unió Europea, o la dels Estats Units. També existixen estreles en les banderes de Cuba, Puerto Rico, Chile, Filipinas, Togo, Turquia, etc, i també les usen els sobiranistes gallecs, andalusos, aragonesos i catalans.  
    
==Origens i connotacions==
 
==Origens i connotacions==

Menú de navegació