Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2 bytes eliminats ,  20 giner
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
El o la '''Vita Christi''' (la Vida de Crist) és l'obra fonamental d'[[Isabel de Villena]], coneguda popularment com '''Sor Isabel de Villena''' (Elionor Manuel de Villena, [[Valéncia]], [[1430]]-[[1490]]), religiosa, escritora i poeta del [[sigle XV]], [[Sigle d'Or|sigle d'Or]] de les lletres valencianes. En ella se narra la vida de Crist a partir de personages femenins que compartien la seua vida. Es considera una de les primeres obres lliteràries en [[llengua valenciana]] i fon editada per encàrrec de la reina [[Isabel la Catòlica]], per primera volta, per [[Aldonça de Montsoriu]], l'abadessa que la va succeir, en l'any [[1497]]. De tots els ''Vitae Christi'' que varen circular durant l'época per [[Europa]], el d'Isabel de Villena és sense dubte un dels de major calitat gràcies a la seua enorme creativitat i valiosa aportació femenina, tenint major èxit editorial que el [[Tirant lo Blanch]].
+
El o la '''Vita Christi''' (la Vida de Crist) és l'obra fonamental d'[[Isabel de Villena]], coneguda popularment com [[Sor Isabel de Villena]] (Elionor Manuel de Villena, [[Valéncia]], [[1430]]-[[1490]]), religiosa, escritora i poeta del [[sigle XV]], [[Sigle d'Or|sigle d'Or]] de les lletres valencianes. En ella se narra la vida de Crist a partir de personages femenins que compartien la seua vida. Es considera una de les primeres obres lliteràries en [[llengua valenciana]] i fon editada per encàrrec de la reina [[Isabel la Catòlica]], per primera volta, per [[Aldonça de Montsoriu]], l'abadessa que la va succeir, en l'any [[1497]]. De tots els ''Vitae Christi'' que varen circular durant l'época per [[Europa]], el d'Isabel de Villena és sense dubte un dels de major calitat gràcies a la seua enorme creativitat i valiosa aportació femenina, tenint major èxit editorial que el [[Tirant lo Blanch]].
    
El Vita Christi s'edità en la ciutat de Valéncia en l'any [[1491]], despuix es feren vàries reedicions: Valéncia ([[1513]]), [[Barcelona]] ([[1527]]), Valéncia ([[1986]]) i Barcelona ([[1995]]), adornades en xilografies.
 
El Vita Christi s'edità en la ciutat de Valéncia en l'any [[1491]], despuix es feren vàries reedicions: Valéncia ([[1513]]), [[Barcelona]] ([[1527]]), Valéncia ([[1986]]) i Barcelona ([[1995]]), adornades en xilografies.
113 205

edicions

Menú de navegació