Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
336 bytes afegits ,  07:38 4 dec 2023
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
[[File:Torre del Rei en Oropesa del Mar (Castellón).jpg|thumb|250px|Torre del Rei en Oropesa del Mar ([[Castelló]])]]
+
[[File:Torre del Rei en Oropesa del Mar (Castellón).jpg|thumb|250px|Torre del Rei en Oropesa ([[Castelló]])]]
    
La '''Torre del Rei''' està situada en el [[municipi]] d'[[Oropesa]], en la comarca de la [[Plana Alta]].  
 
La '''Torre del Rei''' està situada en el [[municipi]] d'[[Oropesa]], en la comarca de la [[Plana Alta]].  
Llínea 5: Llínea 5:  
== Història ==
 
== Història ==
   −
La Torre del Rei és una torre de guaita i vigilància de forma quadrada situada en un promontori -Punta de les Llanses- de la costa d'Oropesa -el Cap d'Oropesa- junt a la mar. En l'any [[1413]] el rei [[Ferrando I d'Antequera]] la manà construir per a poder defendre's dels atacs dels [[Pirata|pirates]].
+
La Torre del Rei és una torre de guaita i vigilància de forma quadrada situada en un promontori -''Punta de les Llanses''- de la costa d'Oropesa -el Cap d'Oropesa- junt a la mar. En l'any [[1413]] el rei [[Ferrando I d'Antequera]] la manà construir per a poder defendre's dels atacs dels [[Pirata|pirates]]. El nom de ''Punta de les Llanses'' fa referència a una dotació fixa de soldats per a la vigilància dels perills provinents de la mar, sobretot per les incursions de pirates berberescs o abordage a la navegació.
   −
El nom de Punta de les Llanses fa referència a una dotació fixa de soldats per a la vigilància dels perills provinents de la mar, sobretot per les incursions de pirates berberescs o abordage a la navegació.  
+
Oropesa pel seu accidentat llitoral arribarà a contar des del [[sigle XVI]] en 3 torres de guaita formant part d'un sistema defensiu que cobria tota la frontera marítima valenciana i espanyola. Les torres avisaven dels possibles avistaments, de torre en torre en tot el Regne de Valéncia, sobre la presència de moros en la costa.    
    
[[Categoria:Arquitectura]]
 
[[Categoria:Arquitectura]]
23 733

edicions

Menú de navegació