Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2337 bytes afegits ,  06:29 26 oct 2023
Pàgina nova, en el contingut: «'''Sonsoles Ónega Salcedo''' (Madrit, 30 de novembre de 1977) és una periodista, presentadora de televisió i escritora espanyola. == Biografia =…»
'''Sonsoles Ónega Salcedo''' ([[Madrit]], [[30 de novembre]] de [[1977]]) és una periodista, presentadora de televisió i escritora espanyola.

== Biografia ==

Filla del també periodiste [[Fernando Ónega]] i de Marisol Salcedo i germana de la també periodista [[Cristina Ónega]], es va llicenciar en Periodisme per l'[[Universitat CEU San Pablo]].

Especialisada en mijos audiovisuals, va començar la seua marcha professional en CNN+. D'ahí va passar a la cadena ''[[Cuatro]]''. En l'any [[2008]] es va incorporar als servicis informatius de ''[[Telecinco]]'', a on durant dèu anys va eixercir com a cronista parlamentària, destacada en el [[Congrés dels Diputats]].

Des de [[2018]] fins a [[2022]], va presentar el programa de successos de la mateixa cadena "Ya es mediodía".

Ademés, va colaborar com a analista política en l'espai radiofònic "La tarde de COPE".

En [[2020]], Sonsoles es va embarcar en nou proyecte televisiu i fon l'encarregada de presentar les gales dominicals del seu primer ''reality'', "La casa fuerte" un espai de ''prime time''.

Durant els anys [[2021]] i [[2022]], presentà "Ya son las ocho", un programa diari emet per ''[[Telecinco]]''.

En juliol de [[2022]], va fichar per [[Atresmedia Televisión]] per a presentar un nou proyecte en [[Antena 3]] nomenat "Y ahora Sonsoles", estrenat el 24 d'octubre d'eixe mateix any.

=== Escritora ===

Sobre la seua faceta lliterària, en [[2004]] va publicar la novela curta ''Calle Habana, esquina Obispo''. Seguiria ''Donde Dios no estuvo'', sobre l'[[11-M]]. No obstant, el seu major èxit fon la novela ''Después del amor'' ([[2017]]), ambientada en l'Espanya de la [[II República espanyola|II República]].

En l'any [[2023]] Sonsoles Ónega guanya el [[Premis Planeta|Premi Planeta]] per la seua novela titulada ''Las hijas de la criada''.

=== Vida privada ===

Casada des de [[2008]] en l'advocat Carlos Pardo Sanz, és mare de dos fills. En agost de [[2019]] va cessar la convivència en el seu marit i en [[2020]] es va donar a conéixer la seua separació.

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Sonsoles_%C3%93nega Sonsoles Ónega en Wikipedia]
* [https://www.publico.es/culturas/sonsoles-onega-gana-premio-planeta-queda-casa.html Sonsoles Ónega gana el Premio Planeta: todo queda en casa - ''Diario Público'']
23 719

edicions

Menú de navegació