Històricament, en ocasions s'ha fet referència al llautó com coure groc.
Històricament, en ocasions s'ha fet referència al llautó com coure groc.
+
+
== Propietats ==
+
+
El llautó és més maleable que el bronze o el zinc. El punt de fusió relativament baix del llautó (1652,0 a 1724,0 °F, segons la composició) i les seues característiques de fluïdea ho convertixen en un material relativament fàcil de fondre. Variant les proporcions de coure i zinc, poden modificar-se les propietats del llautó, lo que permet obtindre llautons durs i blans. La densitat del llautó és de 8,4 a 8,73 g/cm³ (8400,0 a 8730,0 kg/m³).
+
+
En l'actualitat, casi el 90% de totes les aleacions de llautó es reciclen. Com el llautó no és ferromagnètic, la ferralla ferrosa pot separar-se d'ell passant-la prop d'un potent iman. La ferralla de llautó es fon i es refon per a donar la forma i el tamany desijats. La suavitat general del llautó fa que a sovint puga mecanisar-se sense utilisar taladrina, encara que hi ha excepcions.
+
+
L'alumini fa que el llautó siga més fort i resistent a la corrosió. L'alumini també fa que es forme en la superfície una capa dura molt beneficiosa d'òxit d'alumini (Al2O3) que és fina, transparent i autorreparable. L'estany té un efecte similar i s'utilisa especialment en aplicacions aigua de mar (llautons navals). Les combinacions de [[ferro]], alumini, [[silici]] i [[manganés]] fan que el llautó siga resistent al desgast i resistent a l'esgarre. L'adició de tan sol un 1% de ferro a una aleació de llautó donarà com resultat una aleació en una atracció magnètica notable.