Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
126 bytes afegits ,  18:27 6 jul 2023
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Paul Robin Krugman''' ([[Albany]], [[Nova York]], [[Estats Units]], [[28 de febrer]] de [[1953]]) és un economiste nortamericà guardonat en el Premi de Ciències Econòmiques del Banc de Suècia en Memòria d'[[Alfred Nobel]].
+
[[File:Paul Krugman-press conference Dec 07th, 2008-4.jpg|thumb|250px|Paul Krugman]]
   −
Professor d'Economia i Assunts Internacionals en l'Universitat de Princeton, professor centenari en Escola d'Economia i Ciència Política de Londres, acadèmic distinguit de l'unitat d'estudis d'ingressos Luxembourg en el Centre de Graduats de CUNY, i columniste del periòdic ''[[The New York Times]]''.
+
'''Paul Robin Krugman''' ([[Albany]], [[Nova York]], [[Estats Units]], [[28 de febrer]] de [[1953]]) és un economiste nortamericà guardonat en el Premi de Ciències Econòmiques del Banc de [[Suècia]] en Memòria d'[[Alfred Nobel]].
   −
El 13 d'octubre de l'any [[2008]] fon guardonat en el [[Premis Nobel|Premi Nobel d'Economia]] per les seues contribucions a la Nova Teoria del Comerç i la Nova Geografia Econòmica. Segons el Comité que otorga el guardó, li va ser entregat pel treball a on explica els patrons del comerç internacional i la concentració geogràfica de la riquea, per mig de l'examen dels efectes de les economies d'escala i de preferències dels consumidors de bens i servicis diversos.
+
Professor d'Economia i Assunts Internacionals en l'Universitat de Princeton, professor centenari en Escola d'Economia i Ciència Política de [[Londres]], acadèmic distinguit de l'unitat d'estudis d'ingressos Luxembourg en el Centre de Graduats de CUNY, i columniste del periòdic ''[[The New York Times]]''.
 +
 
 +
El [[13 d'octubre]] de l'any [[2008]] fon guardonat en el [[Premis Nobel|Premi Nobel d'Economia]] per les seues contribucions a la Nova Teoria del Comerç i la Nova Geografia Econòmica. Segons el Comité que otorga el guardó, li va ser entregat pel treball a on explica els patrons del comerç internacional i la concentració geogràfica de la riquea, per mig de l'examen dels efectes de les economies d'escala i de preferències dels consumidors de bens i servicis diversos.
    
Ha segut un fort crític de la doctrina [[Neolliberalisme|neolliberal]] i del [[monetarisme]] i un opositor de les polítiques econòmiques de l'administració de [[George W. Bush]].
 
Ha segut un fort crític de la doctrina [[Neolliberalisme|neolliberal]] i del [[monetarisme]] i un opositor de les polítiques econòmiques de l'administració de [[George W. Bush]].
Llínea 14: Llínea 16:     
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
 +
{{Commonscat|Paul Krugman}}
    
* [https://es.wikipedia.org/wiki/Paul_Krugman Paul Krugman en Wikipedia]
 
* [https://es.wikipedia.org/wiki/Paul_Krugman Paul Krugman en Wikipedia]
119 717

edicions

Menú de navegació