Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
33 bytes afegits ,  19:05 15 jun 2023
sense resum d'edició
Llínea 10: Llínea 10:  
| lloc_mort = [[L'Havana]], [[Cuba]]
 
| lloc_mort = [[L'Havana]], [[Cuba]]
 
}}
 
}}
'''Rita Longa Aróstegui''' ([[L'Havana]], [[Cuba]], [[14 de juny]] de [[1912]] [[29 de maig]] de [[2000]]) fon una escultora cubana.
+
'''Rita Longa Aróstegui''' ([[L'Havana]], [[Cuba]], [[14 de juny]] de [[1912]] - † [[29 de maig]] de [[2000]]) fon una escultora [[Cuba|cubana]].
   −
Rita Longa estudià primer art comercial i posteriorment va assistir breument a l'Acadèmia de Belles Arts de «San Alejandro». Les seues obres eren fonamentalment de bronze, marbre i fusta.
+
Rita Longa estudià primer art comercial i posteriorment va assistir breument a l'Acadèmia de Belles Arts de «San Alejandro». Les seues obres eren fonamentalment de [[bronze]], [[marbre]] i [[fusta]].
    
«Ritme, moviment, gràcia, refinament i elegància són algunes de les qualitats que definixen la qualitat orgànica de les peces creades per esta artista».
 
«Ritme, moviment, gràcia, refinament i elegància són algunes de les qualitats que definixen la qualitat orgànica de les peces creades per esta artista».
   −
Influenciada per l'art déco, Longa va crear obres que han devingut símbols dels llocs en on es troben ubicades. Els seus «Venados» ([[1947]]) representen a una família d'eixos animals a l'entrada del «Zoològic de 26», en La Havana. «La Verge del Camí» ([[1948]]) situada en l'intersecció d'importants rutes havaneres conegudes com la Calçada de Güines, la Via Blanca i la Carretera Vella de Guanabacoa. La «Ballarina» de marbre ([[1950]]) presidix l'entrada de l'internacionalment conegut Cabaret «Tropicana». Una escultura de bronze del cap indi «Hatuey» ([[1953]]) es va convertir en el símbol de la cervesa «Hatuey» de Cuba.
+
Influenciada per l'art déco, Longa va crear obres que han devingut símbols dels llocs a on es troben ubicades. Els seus «Venados» ([[1947]]) representen a una família d'eixos animals a l'entrada del «Zoològic de 26», en [[L'Havana]]. «La Verge del Camí» ([[1948]]) situada en l'intersecció d'importants rutes havaneres conegudes com la Calçada de Güines, la Via Blanca i la Carretera Vella de Guanabacoa. La «Ballarina» de marbre ([[1950]]) presidix l'entrada de l'internacionalment conegut Cabaret «Tropicana». Una escultura de bronze del cap indi «Hatuey» ([[1953]]) es va convertir en el símbol de la [[cervesa]] «Hatuey» de Cuba.
   −
Potser l'obra més coneguda de Longa és la seua escultura modernista «Shape, Space and Light» ([[1953]]) ubicada en l'entrada principal del Museu Nacional de Belles Arts en L'Havana.
+
Potser que l'obra més coneguda de Longa és la seua escultura modernista «Shape, Space and Light» ([[1953]]) ubicada en l'entrada principal del Museu Nacional de Belles Arts en L'Havana.
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
18 623

edicions

Menú de navegació