Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
40 bytes afegits ,  15:50 16 abr 2023
sense resum d'edició
Llínea 10: Llínea 10:  
| lloc_mort = Thézy-Glimont, [[França]]
 
| lloc_mort = Thézy-Glimont, [[França]]
 
}}
 
}}
El Marqués '''Louis de Beaufront''', el verdader nom del qual era '''Louis Chevreux''' ([[3 d'octubre]] de [[1855]] - [[8 de giner]] de [[1935]]) fon de suma importància en el desenroll de l'[[ido]], una llengua auxiliar internacional. Beaufront fon en un principi un apassionat defensor de l'esperanto i fon un dels principals responsables de la seua primerenca difusió en Europa occidental aixina com un dels primers francesos en parlar-lo.
+
El Marqués '''Louis de Beaufront''', el verdader nom del qual era '''Louis Chevreux''' ([[3 d'octubre]] de [[1855]] - [[8 de giner]] de [[1935]]) fon de suma importància en el desenroll de l'[[ido]], una llengua auxiliar internacional. Beaufront fon en un principi un apassionat defensor de l'[[esperanto]] i fon un dels principals responsables de la seua primerenca difusió en [[Europa]] occidental aixina com un dels primers francesos en parlar-lo.
   −
Beaufront va descobrir l'esperanto per primera volta en 1888 i en 1889 va fundar la Société Pour la Propagation de l'Espéranto (SPPE). En [[1900]] va escriure el seu ''Commentaire sur la grammaire espéranto''.
+
Beaufront va descobrir l'esperanto per primera volta en l'any [[1888]] i en [[1889]] va fundar la Société Pour la Propagation de l'Espéranto (SPPE). En [[1900]] va escriure el seu ''Commentaire sur la grammaire espéranto''.
   −
Va ser elegit per a representar l'esperanto sense modificacions davant el Comité de la Delegació per a l'Adopció d'una Llengua Internacional, acodint a les trobades del Comité de la Delegació en octubre de 1907. Mentres representava l'esperanto davant de la comissió, secretament fon el segon autor junt en [[Louis Couturat]] del proyecte ido que va impressionar al Comité de la Delegació i va dur a la reforma de l'esperanto per part del Comissió Permanent del Comité. Les cartes que es guarden en el Departament del Museu de Llengües Planejades i Esperanto en Viena mostra que va negar qualsevol coautoria de l'ido.
+
Va ser elegit per a representar l'esperanto sense modificacions davant el Comité de la Delegació per a l'Adopció d'una Llengua Internacional, acodint a les trobades del Comité de la Delegació en [[octubre]] de [[1907]]. Mentres representava l'esperanto davant de la comissió, secretament fon el segon autor junt en [[Louis Couturat]] del proyecte ido que va impressionar al Comité de la Delegació i va dur a la reforma de l'esperanto per part del Comissió Permanent del Comité. Les cartes que es guarden en el Departament del Museu de Llengües Planejades i Esperanto en Viena mostra que va negar qualsevol coautoria de l'ido.
   −
Més vesprada, Beaufront fon un proponente de l'ido i va escriure l'influent gramàtica de l'ido ''Kompleta Gramatiko Detaloza'', publicada en [[1925]].
+
Més tart, Beaufront fon un proponente de l'ido i va escriure l'influent gramàtica de l'ido ''Kompleta Gramatiko Detaloza'', publicada en l'any [[1925]].
   −
La seua personalitat era única. Dia ser un marqués, i també que la seua yaya era anglesa, pero no existixen evidències de les seues afirmacions.
+
La seua personalitat era única. Dia ser un [[marqués]], i també que la seua yaya era anglesa, pero no existixen evidències de les seues afirmacions.
    
Apareix com un personage en la novela de Joseph Skibell, ''A Curable Romantic'', publicada en [[2010]].
 
Apareix com un personage en la novela de Joseph Skibell, ''A Curable Romantic'', publicada en [[2010]].
27 821

edicions

Menú de navegació