Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1 byte eliminat ,  11:58 24 març 2023
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
'''Umul''' és un [[ser humà]] creat per [[Enki]], [[deu]] i patró de les arts i habilitats, en la [[mitologia sumèria]].
 
'''Umul''' és un [[ser humà]] creat per [[Enki]], [[deu]] i patró de les arts i habilitats, en la [[mitologia sumèria]].
   −
La creació d'Umul es va donar en una competició entre [[Ninmah]] i *Enki, en la que un deu creava humans que podien tindre certes deficiències físiques i l'atre equilibrava això otorgant-los algun dò que garantisara el seu pa de cada dia. Este relat pertany al ''Mit d'Enki i Ninmah'', i finalment, Umul, la forma creada per Enki, va resultar tindre afligiment en diverses parts del cos i Ninmah va aduir que la criatura no estava ni viva ni morta i no podia sostindre's a sí mateixa. No va poder equilibrar el seu destí, per lo que va perdre la competició.
+
La creació d'Umul es va donar en una competició entre [[Ninmah]] i Enki, en la que un deu creava humans que podien tindre certes deficiències físiques i l'atre equilibrava això otorgant-los algun dò que garantisara el seu pa de cada dia. Este relat pertany al ''Mit d'Enki i Ninmah'', i finalment, Umul, la forma creada per Enki, va resultar tindre afligiment en diverses parts del cos i Ninmah va aduir que la criatura no estava ni viva ni morta i no podia sostindre's a sí mateixa. No va poder equilibrar el seu destí, per lo que va perdre la competició.
    
== Referències ==
 
== Referències ==
36 054

edicions

Menú de navegació