Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
76 bytes afegits ,  03:19 17 set 2009
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
[[Image:Segona Guerra Mundial.gif|300px|right]]
+
[[Image:Segona Guerra Mundial.gif|400px|right]]
La '''Segona Guerra Mundial''' fon un conflicte armat a escala planetària que es va estendre des de setembre de 1939 a agost de 1945. Fon el resultat de la convergència de diferents conflictes regionals començats respectivament en juliol de 1936 en [[Espanya]] ([[Guerra Civil Espanyola]]), juliol de 1937 en [[Àsia]] (Guerra entre [[Japó]] i [[China]]) i el 1 de setembre de 1939 (Invasió de [[Polònia]]). Esquemàticament el conflicte va enfrontar als Aliats ([[Regne Unit]] i la Commonwealth, [[URSS]], [[França]], [[China]], [[Estats Units]]...) i als països de l'Eix ([[Alemanya]], [[Itàlia]], [[Japó]]). S'acabà el 2 de setembre de 1945 en la rendició de l'[[Imperi Japonés]]. La '''Segona Guerra Mundial''' causà la mort de 62 millons de persones i és el conflicte armat més gran de l'història de l'humanitat.
+
 
 +
La '''Segona Guerra Mundial''' fon un conflicte armat a escala planetària que es va estendre des de setembre de [[1939]] a agost de [[1945]].  
 +
 
 +
Fon el resultat de la convergència de diferents conflictes regionals començats respectivament en juliol de [[1936]] en [[Espanya]] ([[Guerra Civil Espanyola]]), juliol de [[1937]] en [[Àsia]] (Guerra entre [[Japó]] i [[China]]) i el [[1 de setembre]] de [[1939]] (Invasió de [[Polònia]]).  
 +
 
 +
Esquemàticament el conflicte va enfrontar als Aliats ([[Regne Unit]] i la Commonwealth, [[URSS]], [[França]], [[China]], [[Estats Units]]...) i als països de l'Eix ([[Alemanya]], [[Itàlia]], [[Japó]]). S'acabà el [[2 de setembre]] de [[1945]] en la rendició de l'[[Imperi Japonés]]. La '''Segona Guerra Mundial''' causà la mort de '''62 millons de persones''' i és el conflicte armat més gran de l'història de l'humanitat.
    
[[Categoria:Història]]
 
[[Categoria:Història]]
 +
[[Categoria:Història d'Europa]]

Menú de navegació