Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1770 bytes afegits ,  19:24 9 gin 2023
Pàgina nova, en el contingut: «'''Albert Cuadrado i de la Flor''' (Valéncia, 1970) és un historiador i escritor valencià. == Biografia == Albert Cuadrado naixqué…»
'''Albert Cuadrado i de la Flor''' ([[Valéncia]], [[1970]]) és un historiador i escritor [[Valencians|valencià]].

== Biografia ==

Albert Cuadrado naixqué en el barri de Russafa de la ciutat de Valéncia en l'any 1970. És llicenciat en Geografia i Història per l'[[Universitat de Valéncia]].

És u dels més destacats investigadors sobre l'història del [[Regne de Valencia]]. Ha desenrollat la seua activitat científica en diversos àmbits de la cultura valenciana destacant els seus treballs sobre l'història de la música valenciana, el [[Misteri d'Elig]], la [[batalla d'Almansa]], l'obra de [[Vicent Martí i Soler]] o la vida del [[Papa Lluna]].

Participà en la fundació de l'associació de jòvens escritors ''Al ras'', ocupant la secretaria entre els anys [[1998]] i [[2000]].

Ha dirigit l'edició de multitut de llibres com les antologies “Colps en la paret”, «Deixant apart l'estil dels trobadors» (L'Oronella), «El misteri d'Elig i uns atres texts sacres valencians» i «Flor d'enamorats» de [[Joan Timoneda]], dins de la coleccio Clàssics valencians de l'Oronella.

Fon colaborador de la revista lliteraria ''[[Lletraferit]]'' ([[1996]]-[[2003]]), de la revista europea de les llengües romàniques minoritàries ''Mic-Romania'' ([[Brusseles]]) i membre del consell de redacció de la ''[[revista Revers]]''.

Ha participat en el Comité de l'Idioma Valencià en la promocio de dita llengua en l'estranger ([[Brusseles]] i [[Lisboa]]) i fon comissari de l'exposicio “El Valencià llengua historica” (Expolingua-Madrit [[1999]]).

I en l'actualitat ocupa el càrrec de director de la Secció d'Història, Llengua i Etnografia de l'[[Institut d'Estudis Valencians]], dita entitat ha segut l'editora d'alguns dels seus llibres.
24 768

edicions

Menú de navegació