Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1377 bytes afegits ,  12:36 5 dec 2022
Pàgina nova, en el contingut: «'''Pago de Tharsys''' és un celler familiar en forma de ''pago'' (demarcació de terreny, és dir, una parcela concreta) pertanyent a la Denominació d'Orige (…»
'''Pago de Tharsys''' és un celler familiar en forma de ''pago'' (demarcació de terreny, és dir, una parcela concreta) pertanyent a la Denominació d'Orige (DO) Utiel-Requena.

== Història ==

Pago de Tharsys fon fundat sobre un antic celler de l'any [[1808]]. Dirigit per Vicente García, [[enòlec]] que en el seu moment fon l'impulsor de que es reconeguera al terme municipal de [[Requena]] dins del marc geogràfic de la denominació del [[cava]], lo que se coneix com a cava valencià. Aixina que, els vins alcancen la Denominació de Vins de Pago i els caves s'acullen a la denominació D.O. Cava.

== Raïms ==

Els principals raïms que s'ampren per a l'elaboració de vins i caves són:

Merlot, Cabernet Franc, Bobal (varietat autòctona), Albariño, Tempranillo, Godello i Bronx.

Com a curiositats en l'aspecte tècnic, destaca l'elaboració d'un vi en la varietat Albariño en la població valenciana de Requena, realisant una verema nocturna, ya que els raïms es recolecten o cullen de nit i es conserven en neu carbònica per a emular l'ambient propi de [[Galícia]].

Un atre eixemple és l'elaboració d'un cava al modo francés de ''Blanc de Noirs'', és dir, un cava blanc procedent del raïm negre.

== Reconeiximents ==

En l'any [[2005]], un dels seus caves, Pago de Tharsys Brut Nature fon elegit Millor Cava d'Espanya pel Enoforum, en [[Madrit]].
25 003

edicions

Menú de navegació