Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2048 bytes afegits ,  18:50 15 nov 2022
Pàgina nova, en el contingut: «'''Luis Miguel Romero Villafranca''' (Valéncia, 1944) és un advocat valencià == Biografia == Luis Miguel Romero és un advocat eixer…»
'''Luis Miguel Romero Villafranca''' ([[Valéncia]], [[1944]]) és un advocat [[Valencians|valencià]]

== Biografia ==

Luis Miguel Romero és un advocat eixercint durant 50 anys, ha ocupat distints càrrecs en l'advocacia, com Decà del Colege d'Advocats, President del Consell Superior de Coleges d'Advocats de la [[Comunitat Valenciana]], Vicepresident del Consell General de l'Advocacia Espanyola, i President de la Federació de Coleges d'Advocats d'Europa.

També ostentà càrrecs en l'Unió Iberoamericana de Coleges d'Advocats i l'Unió Internacional d'Advocats, ademés de l'Observatori Jurídic de l'Emigració, que engloba als Coleges d'Advocats d'Europa i del Nort d'Àfrica.

És també patró i president de la comissió jurídica de la Fundació per la Justícia, entitat des de la que ha prestat especial colaboració a les iniciatives del 19M.

Aixina mateix, és acadèmic de número de la Real Acadèmia de Jurisprudència i Llegislació, de la que fon president durant 10 anys i, actualment, és President Emèrit de la mateixa.

També ha eixercit el càrrec de President de la Cort d'Arbitrage de la [[Cambra de Comerç de Valéncia]]; té, ademés, la condició de Cònsul Honorari d'[[Ucrània]].

És acadèmic de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV), des de l'any [[2020]], ocupant la Medalla 21.

== Premis i guardons ==

* Romero Villafranca ha segut condecorat en la Gran Creu al Mèrit en el Servici a l'Advocacia Valenciana, concedida per unanimitat per la Junta de Govern del Colege d'Advocats de Valéncia.
* Entre els guardons associats a l'advocacia, s'inclouen també el Botó d'Or de la Mutualitat General de l'Advocacia, la seua màxima distinció, com a reconeiximent als servicis prestats ad esta entitat en els últims nou anys.
* Creu de l'Orde de San Raimundo de Peñafort (en valencià, Sant Ramon de Penyafort).

== Referències ==

* [http://www.racv.es/va/academic/luis-miguel-romero-villafranca Luis Miguel Romero Villafranca - [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV)]
23 719

edicions

Menú de navegació