Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
4442 bytes afegits ,  15:48 6 nov 2022
Pàgina nova, en el contingut: «'''Sandra Gómez López''' (Valéncia, 23 de juliol de 1985) és una advocada i política valenciana, que va eixercir de Pr…»
'''Sandra Gómez López''' ([[Valéncia]], [[23 de juliol]] de [[1985]]) és una advocada i política [[Comunitat Valenciana|valenciana]], que va eixercir de Primera Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Valéncia des del 5 d'agost de [[2016]] fins al 21 de juliol de [[2019]], i que eixercix de Vicealcaldesa de Valéncia des del 21 de juliol de [[2019]] i com a Portaveu de l'Ajuntament de Valéncia des del 5 d'agost de [[2016]]. És secretària general del [[Partit Socialiste del País Valencià]] (PSPV-PSOE) en la [[ciutat de Valéncia]].

== Biografia ==

=== Infància i joventut ===

Sandra Gómez creix en els Poblats Marítims de Valéncia i passa la seua infància i adolescència en el barri del Cabanyal-Canyamelar, a on participa activament del moviment associatiu festiu i cultural del barri, des de les [[Falles]] a la [[Semana Santa Marinera]]. S'afilia a les Joventuts Socialistes en [[2004]] i s'implica políticament en el "NO a la guerra".

=== Trayectòria Professional ===

Es llicencia en Dret i ADE per l'[[Universitat de Valéncia]]. Despuix de les pràctiques professionals en el departament de processal del despaig d'advocats Gómez-Acebo & Pombo, entra a formar part del departament de Processal Penal del despaig J&A Garrigues, a on eixercix com a advocada. Durant este periodo cursa un màster de Dret Empresarial organisat pel Centre d'Estudis Garrigues i l'Universitat de Harvard, i posteriorment funda el despaig d'advocats Gómez Belenguer Advocats. En esta última etapa professional és advocada en casos vinculats a delictes contra l'administració pública, en peces de [[Cas Gürtel|Gürtel]] o el seu treball en una de les acusacions particulars del [[cas Nóos]], u dels casos de corrupció en els que es veu implicat l'[[Ajuntament de Valéncia​]].

=== Trayectòria Política ===

S'afilia a les Joventuts Socialistes als 18 anys, i escomença a ser part activa de l'entramat associatiu jovenil de la ciutat de Valéncia i del conjunt de la Comunitat Valenciana. És vicepresidenta del Consell de la Joventut de Valéncia durant quatre anys i posteriorment presidix el màxim orgue de representació jovenil de la Comunitat Valenciana, el Consell de la Joventut de la CV.

==== Regidora de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de Valéncia ====

En la formació socialista, fon secretària d'Acció Electoral de les JSPV i en 2012 entra a formar part de la Comissió Eixecutiva del Partit Socialiste del País Valencià (PSPV) de Valéncia ciutat com a secretària d'Idees i Programes. En les eleccions municipals de 2015 ocupa el número dos de la candidatura del PSOE a l'Ajuntament de Valéncia. Despuix dels resultats de les eleccions municipals, és elegida regidora del consistori, a on comença com a Tinent d'Alcalde de l'Àrea de Protecció Ciutadana,5​ sent la primera dòna que dirigiria la policia i els bombers en l'Ajuntament de Valéncia.6​
Portaveu del Govern i Primera Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Valéncia.

En agost de 2016, despuix de la dimissió de [[Joan Calabuig]] com a regidora i portaveu del PSOE en l'Ajuntament de Valéncia, assumix el càrrec de portaveu i totes les competències del seu predecessor en l'Ajuntament, deixant l'àrea de protecció ciutadana, per a assumir l'Àrea de desenroll econòmic sostenible, aixina com la portavocia del govern i la primera tinença d'alcalde de l'Ajuntament de Valéncia.

==== Secretària General del PSPV-PSOE de Valéncia ciutat ====

El 4 de febrer de 2018 és elegida, en primàries, secretària general del PSPV-PSOE de Valéncia ciutat.

==== Candidata a l'Ajuntament de Valéncia ====

En setembre de 2022 és elegida pel PSPV com a candidata a l'alcaldia en les eleccions municipals de maig 2023.

== Càrrecs eixercitats ==

* Vicepresidenta del Consell de la Joventut de Valéncia.
* Presidenta del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.
* Secretària d'Acció Electoral de les JSPV.
* Secretària d'Idees i Programes en la Comissió Eixecutiva del PSPV de Valéncia Ciutat (2012).
* Regidora de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de Valéncia.
* Portaveu de l'Ajuntament de Valéncia.
* Primera Tinent d'Alcalde i regidora de Desenroll Econòmic Sostenible i Persones Majors en l'Ajuntament de Valéncia.
* Secretària General del PSPV-PSOE de Valéncia ciutat.

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Sandra_G%C3%B3mez_L%C3%B3pez Sandra Gómez López en Wikipedia]
25 112

edicions

Menú de navegació