Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
42 bytes afegits ,  13:12 26 oct 2022
Llínea 10: Llínea 10:  
Quan els francesos varen aplegar a la regió, en l'any [[1839]], existien varis pobles natius entre els que es trobava la tribu Mpongwé.
 
Quan els francesos varen aplegar a la regió, en l'any [[1839]], existien varis pobles natius entre els que es trobava la tribu Mpongwé.
   −
En [[1842]] varen aplegar misioners procedents de Nova Anglaterra que es varen establir en la missió de Baraka, en lo que hui és la ciutat de Libreville. En l'any [[1846]] el barco esclaviste brasiler L'Elizia, que duya a esclaus procedents del [[Congo]], va ser capturat prop de Loango per l'Armada francesa, que estava contribuint al bloqueig d'Àfrica dels britànics. Cinquantadós dels esclaus lliberats varen ser reubicats en Libreville ("ciutat lliure" en francés) en [[1849]]. Va ser el port principal de l'Àfrica Equatorial Francesa entre els anys 1934 i 1946, i va ser el foc principal de la Batalla de Gabon en [[1940]], durant la [[Segona Guerra Mundial]].
+
En [[1842]] varen aplegar misioners procedents de Nova Anglaterra que es varen establir en la missió de Baraka, en lo que hui és la ciutat de Libreville. En l'any [[1846]] el barco esclaviste brasiler L'Elizia, que duya a esclaus procedents del [[República del Congo|Congo]], va ser capturat prop de Loango per l'Armada francesa, que estava contribuint al bloqueig d'Àfrica dels britànics. Cinquantadós dels esclaus lliberats varen ser reubicats en Libreville ("ciutat lliure" en francés) en [[1849]]. Va ser el port principal de l'Àfrica Equatorial Francesa entre els anys 1934 i 1946, i va ser el foc principal de la Batalla de Gabon en [[1940]], durant la [[Segona Guerra Mundial]].
   −
Libreville va ser nomenada prenent com a inspiració la ciutat de Freetown, capital de Sierra Leona, i va créixer llentament com a centre de comerç i centre administratiu menor en una població de 32.000 habitants en el moment de l'independència de Gabon, en l'any [[1960]]. Va tindre la seua primera entitat bancària quan el Bank of West Africa (BAO) va obrir una sucursal en [[1930]]. Des de l'independència, la ciutat ha creixcut ràpidament i en l'actualitat alberga a casi la mitat de tota la població gabonesa.
+
Libreville va ser nomenada prenent com a inspiració la ciutat de [[Freetown]], capital de [[Serra Lleona|Sierra Leona]], i va créixer llentament com a centre de comerç i centre administratiu menor en una població de 32.000 habitants en el moment de l'independència de Gabon, en l'any [[1960]]. Va tindre la seua primera entitat bancària quan el Bank of West Africa (BAO) va obrir una sucursal en [[1930]]. Des de l'independència, la ciutat ha creixcut ràpidament i en l'actualitat alberga a casi la mitat de tota la població gabonesa.
    
== Geografia ==
 
== Geografia ==
120 752

edicions

Menú de navegació