Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1679 bytes afegits ,  16:26 29 set 2022
Pàgina nova, en el contingut: «'''José Luis Gimeno Ferrer''' (Castelló de la Plana, 1942) és un arquitecte i polític valencià). És membre del Partit Popular de…»
'''José Luis Gimeno Ferrer''' ([[Castelló de la Plana]], [[1942]]) és un arquitecte i polític [[Valencians|valencià]]). És membre del [[Partit Popular de la Comunitat Valenciana]] des de la seua fundació. Fon durant dèu anys l'alcalde de Castelló de la Plana ([[1995]]-[[2005]]).

== Biografia ==

José Luis Gimeno naixqué en l'any 1942 en la ciutat de Castelló. És arquitecte de professió. Els seus yayos foren també polítics, [[Norberto Ferrer Calduch|Norberto Ferrer]] i [[Vicente Gimeno Michavila]].

Anys arrere havia format part de la Coordinadora pro Llibertat d'Ensenyança en Valencià, a on s'oponia a l'obligatorietat de l'ensenyança de la [[llengua valenciana]].

Inicià la seua carrera política com a militant d'[[Aliança Popular]] (AP) i seguidament despuix de la seua dissolució, va passar a militar en el Partit Popular (PP). En l'any [[1987]] va començar sent [[regidor]] en l'[[Ajuntament de Castelló de la Plana]].

Posteriorment el 15 de juny de [[1995]], passà a ser el nou alcalde de la ciutat de Castelló, en successió de [[Daniel Gozalbo Bellés]] del [[PSPV-PSOE]]. Fon alcalde de Castelló durant uns dèu anys i el dia 29 de giner de [[2005]] va dimitir del seu càrrec i en el seu lloc passà a ocupar l'alcaldia [[Alberto Fabra Part]].

Despuix de la seua dimissió fon nomenat pel llavors [[President de la Generalitat Valenciana]], [[Francisco Camps]], com a Conseller Delegat de l'entitat pública [[Castelló Cultural]], a on se li va encomanar la tasca de traure avant el nou proyecte de la [[Ciutat de les Llengües]]. Finalment el 17 de decembre de l'any [[2012]] fon cessat d'eixe càrrec pel [[Govern valencià]].
25 003

edicions

Menú de navegació