Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
620 bytes afegits ,  01:08 21 jun 2009
sense resum d'edició
Llínea 2: Llínea 2:     
== Carrera professional ==
 
== Carrera professional ==
El seu exit en tota Espanya a lo llarc de la decada dels 80 i 90 fon rotundo. Fruia d'una mereix prestigi en el mon del bou en tota Espanya. El seu singular estil de torejar, apasionat, en molt de sentiment, valentia i voluntat, li portà a la fama. Pero el Soro descatava especialment en la sort de les banderilles, a on era considerant un verdader mestre i aixina ho demostrava el public quan li demanava que ficara ell personalment les banderilles en les faenes en les plaçes de tota Valencia i Espanya. Està considerat per la critica taurina com un dels millors banderillers.
+
El seu exit en tota Espanya, França i Suramerica a lo llarc de la decada dels 80 i 90 fon rotundo. Fruia d'un mereixcut prestigi en el mon del bou. El seu singular estil de torejar, apasionat, en molt de sentiment, valentia i voluntat, li portà a la fama.  
   −
== Accident ==
+
Pero '''El Soro''' descatava especialment en la sort de les banderilles, a on era considerant un verdader mestre i aixina ho demostrava el public quan li insistia per a que ficara ell les banderilles en les faenes en les plaçes. Està considerat per la critica taurina com un dels millors banderillers. En les banderilles inventà una nova forma de ficar-les, "el molinillo", ques una de les maneres mes complicades i vistoses de colocar-les.
A pricipis dels anys 90 va patir una greu lesió en la Plaça de la Maestranza de Sevilla. al saltar la barrera despres de ficar un par de banderilles al bou. L'accident li destrossà el genoll. Esta greu lesió li apartà de les plaçes de manera definitiva. L'ultim bou qiue toreja va ser en la plaça de Sogorb Ha patit mes de 30 operacions en el seu genoll, sempre en la gran esperança de tornar a torejar, pero ha segut impossible.
+
 
 +
'''El Soro''' es l'únic supervivent dels tres toreros del cartell de Pozoblanco (Cordova) de Septembre de 1984, día en que resultà mortalment ferit Paquirri en eixa mateixa plaça. Un any después moria "El Yiyo" en la plaça de Colmenar Viejo, dos acontenyiments que han marcat la vida del mestre valencià.
 +
 
 +
== Accident i retirada ==
 +
El 8 d'abril de 1994 patix una greu lesió en el genoll esquerre en la plaça de bous de Benidorm (Alacant), al saltar la barrera despres de ficar un par de banderilles al bou. L'accident li destrossà el genoll. Esta greu lesió li apartà de les plaçes de manera definitiva. L'ultim bou que toreja va ser en la plaça de Sogorb el 9 d'abril de 1994. Ha patit mes de 30 operacions en el seu genoll, sempre en la gran esperança de tornar a torejar, pero ha segut impossible.
    
== Comentariste en Canal 9 ==
 
== Comentariste en Canal 9 ==
Llínea 19: Llínea 23:     
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
*[http://www.lasprovincias.es/valencia/pg060813/prensa/noticias/Ocio/200608/13/ALI-OCI-094.html El Soro]
+
[http://lasfiestasdetupueblo.foroespana.com/figuras-del-arte-f20/vicente-ruiz-el-soro-t77.htm Biografia]
*[http://www.youtube.com/watch?v=WMoVABoFlKo Pasodoble El Soro]
+
*[http://www.lasprovincias.es/valencia/pg060813/prensa/noticias/Ocio/200608/13/ALI-OCI-094.html El Soro de Las Provincias]
 +
*[http://www.youtube.com/watch?v=WMoVABoFlKo Pasodoble Vicent Ruiz El Soro]
       
[[Categoria:Toreros valencians]]
 
[[Categoria:Toreros valencians]]

Menú de navegació