Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
No hi ha canvi en el tamany ,  15:51 6 jun 2022
Text reemplaça - 'davall' a 'devall'
Llínea 44: Llínea 44:     
Modalitats d'estil directe:
 
Modalitats d'estil directe:
*'''[[Escala i corda]] ''': Sense dubte la modalitat reina pel que conta en el número més gran de jugadors professionals. Se disputa en trinquet al que s'afig una corda en el mig de la pista a una altura aproximada de dos metros. S'enfronten dos equips de u, dos o tres jugadors. És un joc a l'aire, permetent-se a soles un bot de la pilota abans de tornar-la al camp rival encara que els bots en les escales no són contats. El joc consistix a tornar la pilota al rival per damunt de la corda, cometent-se falta quan la pilota no arriba a l'atre camp, ho fa per davall o impacta en una part del cos diferent de la mà. Per a conseguir un joc se seguix una notació semblant a la del tenis, 15, 30, ''val'' i ''joc''
+
*'''[[Escala i corda]] ''': Sense dubte la modalitat reina pel que conta en el número més gran de jugadors professionals. Se disputa en trinquet al que s'afig una corda en el mig de la pista a una altura aproximada de dos metros. S'enfronten dos equips de u, dos o tres jugadors. És un joc a l'aire, permetent-se a soles un bot de la pilota abans de tornar-la al camp rival encara que els bots en les escales no són contats. El joc consistix a tornar la pilota al rival per damunt de la corda, cometent-se falta quan la pilota no arriba a l'atre camp, ho fa per devall o impacta en una part del cos diferent de la mà. Per a conseguir un joc se seguix una notació semblant a la del tenis, 15, 30, ''val'' i ''joc''
    
*'''[[Galocha]] ''': És un joc paregut al de ''escala i corda'' diferenciant-se en que es disputa en un carrer natural, o un carrer artificial, adaptant-se les regles a la pista, pero mantenint el mateix esperit.
 
*'''[[Galocha]] ''': És un joc paregut al de ''escala i corda'' diferenciant-se en que es disputa en un carrer natural, o un carrer artificial, adaptant-se les regles a la pista, pero mantenint el mateix esperit.
Llínea 83: Llínea 83:     
===Guants===
 
===Guants===
Se gasten per a protegir les mans a l'hora de colpejar la pilota. Són de pell de [[corder]] i no cobrixen els dits. Estan formats per un triàngul de pell destinat a cobrir la palma de la mà contant en una subjecció a l'altura dels nucs. Per a subjectar-los se'ls lliguen a la mà en un parell de vetes enllaçades. A causa de la seua llaugerea no oferixen suficient protecció per lo que normalment s'afigen [[naïp]]s retallats, planches d'acer, plaques de plàstic o esponges davall d'ells cobrint-los posteriorment en esparadrap. Generalment esta protecció s'ampra també en els dits.
+
Se gasten per a protegir les mans a l'hora de colpejar la pilota. Són de pell de [[corder]] i no cobrixen els dits. Estan formats per un triàngul de pell destinat a cobrir la palma de la mà contant en una subjecció a l'altura dels nucs. Per a subjectar-los se'ls lliguen a la mà en un parell de vetes enllaçades. A causa de la seua llaugerea no oferixen suficient protecció per lo que normalment s'afigen [[naïp]]s retallats, planches d'acer, plaques de plàstic o esponges devall d'ells cobrint-los posteriorment en esparadrap. Generalment esta protecció s'ampra també en els dits.
    
===Didals===
 
===Didals===

Menú de navegació