Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2101 bytes afegits ,  17:51 28 abr 2022
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|300px|Vista del pati del Palau dels Mercader, Valéncia El '''Palau dels Comtes d'Oliva''', situat en el carrer Cavallers…»
[[File:palaucomtesoliva.JPG|thumb|300px|Vista del pati del Palau dels Mercader, Valéncia]]

El '''Palau dels Comtes d'Oliva''', situat en el [[carrer Cavallers]] de [[Valéncia]], es el palau millor conservat de tota la ciutat de Valéncia. Va ser construït en el [[sigle XV]], aproximadament en l'any [[1450]].

== Història ==
Propietat, en principi, dels Comtes d'Oliva, de la família dels Centelles, va passar a ser propietat dels Ducs de Gandia, per matrimoni, posteriorment dels Ducs de Benavente, d'Osuna i a finals del [[sigle XIX]], dels Comtes de Dayas – Nova i Villamar, als que pertany en l'actualitat. És utilisat com a vivenda i el seu estat de conservació és excelent. El palau era molt gran, i a finals del sigle XIX es va derribar una part i en el seu solar es varen construir edificacions modernes.

En ell varen viure dos personages de gran importància per a la [[Germania]]. El seu propietari en aquells temps era Serafín Centelles i Urrea, segon Comte d'Oliva, que tenia 60 anys quan va esclatar el conflicte, és dir, que era molt major per a l'época. Home donat a la cultura, va tindre relació amistosa en [[Lluis Vives]].

El Comte tenia molt interés en defendre les seues propietats d'Oliva dels danys que podien causar els agermanats, per lo que va finançar llargamente al Virrey per a la seua lluita contra els agermanats.

En este palau, ademés de viure el Comte i la seua família, residia el Marqués de Cenete, cridat Rodrigo Hurtado de Mendoza, germà del Virrey. S'estajava en tota la seua servitut, quinze alabarderos, una jauría de [[Gos|gossos]] de caça, els seus [[Cavall|cavalls]], en resum, una chicoteta cort.

En l'any [[1603]] es va obrir una tribuna a la pròxima iglésia de Sant Nicolás, que donava sobre l'altar major i permetia als Comtes seguir els oficis sense necessitat d'eixir de sa casa. Quan els Centelles varen vendre el palau, eixa tribuna es va tapiar.


{{Monuments de Valéncia}}

[[Categoria:Arquitectura]]
[[Categoria:Palaus]]
[[Categoria:Palaus de la Comunitat Valenciana]]
[[Categoria:Palaus de la ciutat de Valéncia]]
120 790

edicions

Menú de navegació