La seua producció intelectual i cultural, composta per més de mig centenar d'ensajos i innumerables artículs periodístics, ha segut traduïda a l'anglés, francés, suec, italià, portugués, alemà, japonés i danés.
+
+
De pensament en els seus inicis afí al de [[Friedrich Nietzsche]] (''Panflet contra el tot''), se li deu la traducció i divulgació en el món hispànic de l'obra d'un dels pensadors més notables del nihilisme contemporàneu, Emil Cioran.
+
+
Destaca pel seu interés en acostar la filosofia als jóvens, en obres com a ''Ètica per a Amador'', un dels llibres de temàtica filosòfica més populars en l'Espanya del seu temps, ''Política per a Amador'' o ''Les preguntes de la vida''; també defén la cultura popular per expressar la vitalitat jovenil, des de les noveles d'aventures, els contes fantàstics, i els relats de terror al còmic i els jocs de rol.
+
+
Fernando Savater també s'ha preocupat pel tema de l'educació: en ''El valor d'educar'' aborda este tema en analogia i un llenguage rebuscat, pero que al mateix temps ho fa motivador i interessant. Dirigit especialment als mestres d'ensenyança bàsica i mija de [[Mèxic]], dit llibre fon un encàrrec de la professora Elba Esther Gordillo per a motivar als professors a «fer del chiquet una fàbrica de coneiximents i no només un depòsit de fem» i presenta, ademés de l'anàlisis de l'autor sobre l'educació i els diferents enfocaments que esta té en Mèxic, una important recopilació de fragments escrits per pensadors de totes les époques sobre l'educació.