Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1163 bytes afegits ,  12:05 8 nov 2021
Pàgina nova, en el contingut: «'''Semerkhet''' o '''Semsem''' fon el setè faraó de la primera dinastia de l'antic Egipte. Semerkhet era fill del faraó Anedjib i la reina Bat…»
'''Semerkhet''' o '''Semsem''' fon el setè [[faraó]] de la primera dinastia de l'[[antic Egipte]].

Semerkhet era fill del faraó [[Anedjib]] i la reina [[Batirites]]. No hi ha acort sobre si Anedjib era fill del faraó [[Den]] o fon un usurpador del tron que es casà en una princesa de la família real. De totes maneres, Semerkhet era descendent dels atres faraons de la dinastia I per part de pare, de mare o dels dos.

Se li atribueix un regnat d'entre 8 i 18 anys (la pedra del Caire descriu el seu regnat i li dona 8 anys i mig). Va residir en [[Memfis]].

El [[papir de Torí]] diu que va morir en 72 anys. Fon enterrat en Abidos i en la seua tomba, es varen trobar 10 recipients importats de [[Palestina]]. Alguns servents foren enterrats en ell, com havia passat ya en els seus antecessors. Se'n conserva una estela funerària trobada per Petrie en la seua tomba en l'any [[1898]].

Un dels seus ministres, Henuka, va servir també al seu successor [[Qa'a]]. Este no era fill de Semerkhet, per això es desconeix com va arribar al poder.

[[Categoria:Història]]
[[Categoria:Antic Egipte]]
[[Categoria:Faraons]]
[[Categoria:Faraons de la dinastia I]]
120 790

edicions

Menú de navegació