Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
19 bytes afegits ,  19:37 7 nov 2021
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
{{Valéncia}}
 
{{Valéncia}}
'''La Saïdia''' és un districte de la ciutat de [[Valéncia]], esta situat al nort del la ciutat Antiga, i des de la vora esquerra del [[riu Túria]] fins a l'[[avinguda del Doctor Peset Aleixandre]]. A l'est arriba fins al carrer de General Elío, al principi de l'[[avinguda de Vicent Blasco Ibáñez]], i a l'oest a l'avinguda de Burjassot.  
+
'''La Saïdia''' és un districte de la ciutat de [[Valéncia]], està situat al nort de la ciutat Antiga, i des de la vora esquerra del [[riu Túria]] fins a l'[[avinguda del Doctor Peset Aleixandre]]. A l'est arriba fins al carrer de General Elío, al principi de l'[[avinguda de Vicent Blasco Ibáñez]], i a l'oest a l'avinguda de Burjassot.  
   −
L'actual districte de Saidïa está integrat pels barris de [[Marchalenes]], [[Morvedre (barri de Valécia)|Morvedre]], [[Trinitat (barri de Valéncia)|Trinitat]], [[Tormos (barri de Valéncia)|Tormos]] i [[Sant Antoni (barri de Valéncia)|Sant Antoni]], segon la divisió municipal vigent.
+
L'actual districte de Saidïa está integrat pels barris de [[Marchalenes]], [[Morvedre (barri de Valéncia)|Morvedre]], [[Trinitat (barri de Valéncia)|Trinitat]], [[Tormos (barri de Valéncia)|Tormos]] i [[Sant Antoni (barri de Valéncia)|Sant Antoni]], segon la divisió municipal vigent.
   −
El districte té molts puestos de destacada importància. U és el [[Monasteri de la Trinitat]], en el barri homònim,l'antiga [[Estació de Fusta|estacioneta de fusta]], era el punt de partida de les vies del [[trenet de Valéncia]] que anaven cap a [[Rafelbunyol]], [[Burjassot]] i [[el Cabanyal]] esta situat en el punt més meridional del districte; hui en dia esta integrada en el modern [[metrovalencia|tramvia]] que recorre de l'oest a l'est el nort de la ciutat.  
+
El districte té molts puestos de destacada importància, u d'ells és el [[Monasteri de la Trinitat]], en el barri homònim, l'antiga [[Estació de Fusta|estacioneta de fusta]], era el punt de partida de les vies del [[trenet de Valéncia]] que anaven cap a [[Rafelbunyol]], [[Burjassot]] i [[el Cabanyal]] esta situat en el punt més meridional del districte; hui en dia esta integrada en el modern [[metrovalencia|tramvia]] que recorre de l'oest a l'est el nort de la ciutat.  
    
Dispon el districte d'alguns dels més importants parcs municipals com els [[Jardins del Real]], junt al [[Pla del Real]], el [[Parc Municipal de Marchalenes]] o el mateix riu Túria, hui convertit en una arteria vert que vertebra la ciutat i delimita el districte per la seua part sur.
 
Dispon el districte d'alguns dels més importants parcs municipals com els [[Jardins del Real]], junt al [[Pla del Real]], el [[Parc Municipal de Marchalenes]] o el mateix riu Túria, hui convertit en una arteria vert que vertebra la ciutat i delimita el districte per la seua part sur.
   −
En 2007 tenia 49.320 habitants censats segon les senyes de l'Ajuntament de Valéncia <ref>[http://www.ceimigra.net/radiografias/observatorio6/cap_1/cuadros_i_b/cuadro_ib1.pdf Senyes de l'Ajuntament de Valéncia. Inclou les pedanies com a Pobles del Nort, de l'Oest i del Sur]</ref>, dividides aixina:
+
En l'any [[2007]] tenia 49.320 habitants censats segon les senyes de l'Ajuntament de Valéncia <ref>[http://www.ceimigra.net/radiografias/observatorio6/cap_1/cuadros_i_b/cuadro_ib1.pdf Senyes de l'Ajuntament de Valéncia. Inclou les pedanies com a Pobles del Nort, de l'Oest i del Sur]</ref>, dividides aixina:
    
==Història==
 
==Història==
120 222

edicions

Menú de navegació