Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
54 bytes afegits ,  13:20 4 nov 2021
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Telecinco''', conegut en els seus orígens com a '''Tele 5''' (T5), és un canal de televisió espanyol en obert de caràcter privat, operat per Mediaset España Comunicación. La seua sèu central es troba ubicada en el barri [[Madrit|madrileny]] de Fuencarral,7​ en lo que antigament varen ser els Estudis Roma.
+
'''Telecinco''', conegut en els seus orígens com a '''Tele 5''' (T5), és un canal de [[televisió]] [[Espanya|espanyol]] en obert de caràcter privat, operat per Mediaset España Comunicación. La seua sèu central es troba ubicada en el barri [[Madrit|madrileny]] de Fuencarral,7​ en lo que antigament varen ser els Estudis Roma.
   −
La cadena es va formar el 10 de març de [[1989]] i al mateix temps va començar les seues transmissions de prova. Més tart, l'any següent, el 3 de març de [[1990]], va obrir les seues transmissions en una gala inaugural. Un dia despuix va començar la seua programació regular i es va convertir en la segona cadena privada en transmetre per a tota Espanya. A raïl del seu llançament, es va convertir en l'emissora comercial en més quota de pantalla i la segona, per darrere de [[Televisió Espanyola]] (TVE), en el rànquing general. Sobre la seua image corporativa, a lo llarc de la seua història, Telecinco ha contat en distintes marques i identificatius. A pesar de que el canal va començar a emetre baix el nom Tele 5, no va ser fins a [[1997]], quan es va fer una major émfasis en l'estructura corporativa i varen adoptar la seua denominació actual.
+
La cadena es va formar el [[10 de març]] de [[1989]] i al mateix temps va començar les seues transmissions de prova. Més tart, l'any següent, el [[3 de març]] de [[1990]], va obrir les seues transmissions en una gala inaugural. Un dia despuix va començar la seua programació regular i es va convertir en la segona cadena privada en transmetre per a tota Espanya. A raïl del seu llançament, es va convertir en l'emissora comercial en més quota de pantalla i la segona, per darrere de [[Televisió Espanyola]] (TVE), en el rànquing general. Sobre la seua image corporativa, a lo llarc de la seua història, Telecinco ha contat en distintes marques i identificatius. A pesar de que el canal va començar a emetre baix el nom Tele 5, no va ser fins a l'any [[1997]], quan es va fer una major émfasis en l'estructura corporativa i varen adoptar la seua denominació actual.
   −
A partir dels anys [[2000]] i baix la gestió de Paolo Vasile, la programació del canal va girar entorn a la telerrealitat i prensa rosa. Des de llavors, Telecinco va obtindre una mala image per part de la societat que a pesar de l'audiència i popularitat dels seus formats, la varen situar com una de les televisions més criticades per l'emissió de la nomenada «telefem» i la segona que més voltes va vulnerar el Còdic d'Autorregulació sobre Continguts Televisius i Infància. A raïl d'estos programes, el primer canal de Mediaset va rebre vàries condenes judicials pels seus espais acusats de vulgaritat argumental i falta de decència, mentres que, a mitan de [[2008]], fon Telecinco el que va interpondre vàries demandes contra empreses que varen utilisar la seua image per a la difusió dels seus continguts en atres mijos.
+
A partir dels [[anys 2000]] i baix la gestió de Paolo Vasile, la programació del canal va girar entorn a la telerrealitat i prensa rosa. Des de llavors, Telecinco va obtindre una mala image per part de la societat que a pesar de l'audiència i popularitat dels seus formats, la varen situar com una de les televisions més criticades per l'emissió de la nomenada «telefem» i la segona que més voltes va vulnerar el Còdic d'Autorregulació sobre Continguts Televisius i Infància. A raïl d'estos programes, el primer canal de Mediaset va rebre vàries condenes judicials pels seus espais acusats de vulgaritat argumental i falta de decència, mentres que, a mitan de l'any [[2008]], fon Telecinco el que va interpondre vàries demandes contra empreses que varen utilisar la seua image per a la difusió dels seus continguts en atres mijos.
   −
Durant els anys [[2004]] a [[2008]] fon líder d'audiència en [[Espanya]], pero La 1 ([[TVE]]) la va superar fins a [[2011]]. En [[2012]] va ocupar novament el primer lloc de recepció.  
+
Durant els anys [[2004]] a [[2008]] fon líder d'audiència en [[Espanya]], pero La 1 ([[TVE]]) la va superar fins a l'any [[2011]]. En [[2012]] va ocupar novament el primer lloc de recepció.  
   −
Des de giner de [[2011]], el grup de comunicació Mediaset Espanya Comunicació va passar a gestionar un total de sis canals de televisió en obert —Cuatro, Factoria de Ficció, Boing, Divinity i Energy— d'acort en el proyecte de fusió entre dita societat i Grup PRISA, en decembre de [[2009]]. En esta unió d'empreses, Mediaset es va convertir en la major companyia audiovisual del país per quota d'audiència. En abril de [[2016]] s'anuncia Be Mad, sent un total de sèt canals de televisió en obert gestionades per Mediaset Espanya Comunicació.
+
Des de [[giner]] de [[2011]], el grup de comunicació Mediaset Espanya Comunicació va passar a gestionar un total de sis canals de televisió en obert —Cuatro, Factoria de Ficció, Boing, Divinity i Energy— d'acort en el proyecte de fusió entre dita societat i Grup PRISA, en [[decembre]] de [[2009]]. En esta unió d'empreses, Mediaset es va convertir en la major companyia audiovisual del país per quota d'audiència. En [[abril]] de [[2016]] s'anuncia Be Mad, sent un total de sèt canals de televisió en obert gestionades per Mediaset Espanya Comunicació.
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
119 717

edicions

Menú de navegació