Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
970 bytes eliminats ,  12:32 31 oct 2021
Llínea 13: Llínea 13:  
== Història ==
 
== Història ==
   −
La seua història ve marcada també per les seues montanyes, entre les quals s'obria el pas cap al nort, i això va facilitar l'existència de moltes vies de comunicació, primer la Via romana de l'Argent, despuix les "canyades i cordeles", com les Canyades Reals Soriana Occidental i la Vizana, més tart la via del tren, i hui la carretera nacional N-630 (Gijón-Sevilla) i l'Autovia A-66.
+
Les primeres senyes sobre l'activitat humana en la comarca es remonten al [[Calcolític]]. A esta época pertanyen els gravats [[Art rupestre|rupestres]] —o [[petroglifo]]s— més antics d'un conjunt de [[art prehistòric]] que comprén un arc temporal comprés entre el 4000 . C. i la [[Antiga Roma|época Romana]].
 
  −
Celtibers i vetons varen ser els primers pobladors dels que es té constància, posteriorment, la dominació romana va ser molt important per a la consolidació de la comarca, donada la cantitat i calitat dels vestigis que es troben, des d'epígrafs a vestigis arquitectònics.
  −
 
  −
Varen construir la Calçada de l'Argent, que travessa de nort a sur la Vall del Ambroz. Les termes romanes de [[Baños de Montemayor]], el Pont d'[[Abadia]], i la Vila Romana de [[la Granjuela]], situada en [[Casas del Monte]]. En el cerro de Piedraslabradas es conserven els vestigis d'un chicotet temple romà que mira a la vall per a on discorre la calçada romana.
  −
 
  −
En l'arribada dels àraps, varen cultivar la vall durant quatre sigles deixant vestigis de la seua cultura: el palau renaixentiste de Sotofermoso en Abadia, cridat dels “Ducs d'Alba” en jardins renaixentistes i claustre d'estil [[mudéixar]].
      
== Municipis i pedanies ==
 
== Municipis i pedanies ==
120 790

edicions

Menú de navegació