Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1086 bytes eliminats ,  18:36 8 jun 2021
Llínea 257: Llínea 257:     
[[File:Interior de l'estació de Benimàmet.JPG|thumb|<center>Estació de [[Benimamet]]</center>]]
 
[[File:Interior de l'estació de Benimàmet.JPG|thumb|<center>Estació de [[Benimamet]]</center>]]
Actualment, la llínea T-2 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana està en construcció.
  −
S'estan construint les estacions del Carrer Alacant (paralela a l'[[Estació del Nort]] i de nom 'Alacant') i l'estació del [[Mercat Central]] (de nom 'Mercat Central'), que s'ubica en la Plaça de Bruixes, les dos  son subterrànees.
  −
També s'està construint el tram sur, prop de la Ciutat de les Arts i les Ciències. L'explanació s'està construint en superfície en paralel al Cento Comercial El Saler i la seua extensió pel camí de les Moreres fins a Nazaret.
     −
La construcció de la llínea 2 se dividix en 4 fases:
+
L'orige de la llínea prové de les antigues llínees del trenet que conectaven les estacions : [[Valéncia]] - [[Pont de Fusta]] en [[Llíria]] (Zona nort) i Valéncia - Jesús fins a [[Torrent]] (Zona sur).
   −
* '''Nort''': Transcorre des de ''Pont de Fusta'' fins a ''Sant Miquel dels Reis'' i la seua prolongació cap a Tavernes Blanques. Este tram, fins a Sant Miquel dels Reis està actualment operatiu i en ell presta servici la llínea T-6. En el futur les dos llínees compartiran llínea en este tram. Tota esta part se construïx en superfície al tractar-se de tramvia integrat en la via públic a través de la plataforma reservada per a tramvia.
+
La llínea 2 va ser inaugurada en [[octubre]] de [[1988]], realisant el trayecte entre Llíria i Valéncia Sur. Posteriorment va ser suprimida, quedant el tram entre Llíria i Empalme (llavors cridada Ademús) com un ramal de la llínea 1. En la remodelació de tota la ret que es va realisar en [[2015]],​ la llínea 2 va ser recuperada de nou en un traçat similar a l'original, ya que actualment discorre entre Llíria i Torrent Avinguda.
   −
* '''Centre I''': Transcorre entre les estacions de Pont de Fusta i l'estació d'''Alacant'' (en construcció). Este tram circula pel centre històric de Valéncia següent per complet realisat per "el topo" i a 30m de profunditat, tractant-se de la llínea de ferrocarril a major profunditat de Valéncia. Transcorrerà baix edificacions i també travessarà el vell llit del [[riu Túria]]. Este tram serà l'últim en realisar-se, pese a que han començat ya les obres de distintes estacions com l'estació de ''Mercat Central''.
+
Esta llínea conta en 33 estacions, de les quals 11 són subterrànees (8 d'elles corresponen al tram entre [[Beniferri]] i [[Safranar]], la novena és l'estació de Torrent-Avinguda i les dos últimes són Les Carolines-Fira i Benimàmet).
   −
*'''Centre II''': Esta fase ix des de l'estació d'''Alacant'' fins a l'estació de ''General Urrutia''. Està actualment en obres i se esta realisant a través de pantalles i a cel obert. Estes obres estan afectant significantment al tràfic de Valéncia i al túnel de la Gran Via.
+
Ademés de Llíria i Torrent Avinguda, la llínea 2 presta servicis curts fins a atres estacions situades en trams en major demanda de viagers. Estes atres estacions en final de trayecte són [[Paterna]] i Empalme.
   −
*'''Sur''': Per últim, de nou en superfície transcorrerà des de ''General Urrutia'' fins a ''Nazaret'' per via urbana en plataforma reservada per a tramvia. Estes obres se troben en una fase avançada i s'adapta a les noves edificacions i barris de nova construcció de la zona del Camí de les Moreres i Nazaret.
+
Les estacions en major afluència de passagers són Empalme, Àngel Guimerà, Plaça d'Espanya i Jesús.
   −
'''Esta llínea donarà servici a:'''
+
En [[novembre]] de [[2020]], es va licitar la redacció del proyecte de desdoblament de la via en el tram Paterna-Font del Gerro.
* Centre Cultural de Sant Miquel dels Reis - ''Sant Miquel dels Reis''
  −
* Estadi Ciutat de Valéncia - ''Estadi del Llevant''
  −
* Comandància Policia Comunitat Valenciana - ''Pont de Fusta''
   
* Institut Valencià d'Art Modern IVAM (Centre del Carme)- ''Museus''
 
* Institut Valencià d'Art Modern IVAM (Centre del Carme)- ''Museus''
 
* Mercat Central i Llonja - ''Mercat''
 
* Mercat Central i Llonja - ''Mercat''
120 197

edicions

Menú de navegació