Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1874 bytes afegits ,  18:43 11 maig 2020
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|300 px|Ubicació de Missouri en els Estats Units d'Amèrica '''Missouri''', és un dels cinquanta estats que forme…»
[[File:Missouri in United States.svg|thumb|300 px|Ubicació de Missouri en els Estats Units d'Amèrica]]

'''Missouri''', és un dels cinquanta estats que formen els [[Estats Units d'Amèrica]]. La seua capital és Jefferson City i la seua ciutat més poblada, [[Kansas]] City.

Està ubicat en la regió Mig Oest del país, divisió Centre Noroest, llimitant al nort en [[Iowa]], a l'est en el [[riu Mississipi]] que el separa d'[[Illinois]], [[Kentucky]] i [[Tennessee]], al sur en [[Arkansas]], al suroest en [[Oklahoma]], a l'oest en Kansas (la part més septentrional d'esta frontera està delimitada pel riu Missouri) i al noroest en el riu Missouri que el separa de [[Nebraska]]. Va ser admés en l'Unió el [[10 d'agost]] de l'any [[1821]], com l'estat número 24.

Les indústries principals de Missouri, inclouen l'aeroespacial, equipament de transport, processament d'aliment, productes químics, imprentes i editorials, equips elèctrics i indústria llaugera.

Els productes agrícoles de l'estat són la carn vacuna, porcina i aviar, la [[soja]], productes làcteus, la [[dacsa]] i els [[ous]]. Missouri és el 6° estat de la nació sobre producció de [[Porc|porcs]] i 7° en la de ganado. En l'any [[2001]] contava en 108.000 granges, en segon lloc del país despuix de [[Texas]].

Té cantitats enormes de calcàrea. Atres minerals extrets són el [[plom]], el [[carbó]], [[ciment]] i [[pedra]] triturada. Produïx la major part del plom de tots els estats de l'Unió, en la major part d'estes mines ubicades en la part central de l'est de l'estat. També està primer, o prop del primer lloc, en producció de [[calç]].

El turisme, els servicis i la venda al por mayor i comerç minorista seguixen a l'indústria en importància.

{{Estats dels Estats Units}}

{{Commonscat|Missouri}}

[[Categoria:Estats Units]]
[[Categoria:Estats dels Estats Units]]
120 752

edicions

Menú de navegació