Miquel Ramon descobrí en l'any [[2001]] que el primer rei documentat de l'història de [[Valéncia]] fon el [[Visigots|visigot]] cristià [[Lleovigilt]], en el [[sigle VI]]. El trobament d'una moneda de l'any [[583]] a on se veu el seu rostre, el seu nom ("Livvigildus") i l'inscripció "Rex Valenta" (o siga, Rei de Valéncia) ho confirma. La moneda se troba en la Biblioteca Nacional de França, en [[París]], en la secció de [[numismàtica]].
+
* Miquel Martí descobrí en l'any [[2001]] que el primer rei documentat de l'història de [[Valéncia]] fon el [[Visigots|visigot]] cristià [[Lleovigilt]], en el [[sigle VI]]. El trobament d'una moneda de l'any [[583]] a on se veu el seu rostre, el seu nom ("Livvigildus") i l'inscripció "Rex Valenta" (o siga, Rei de Valéncia) ho confirma. La moneda se troba en la Biblioteca Nacional de França, en [[París]], en la secció de [[numismàtica]].
Aixina, el [[Regne de Valéncia]] (per aquell temps en forma de ciutat-estat) és molt anterior a lo que se creïa fins ara.
Aixina, el [[Regne de Valéncia]] (per aquell temps en forma de ciutat-estat) és molt anterior a lo que se creïa fins ara.
+
+
* Miquel Martí també ha descobert l'aqüeducte romà més llarc de la [[Península Ibèrica]], un conjunt arquitectònic que des de la Penya Tallada ([[Chelva]]) conduïa l'aigua a través de cent quilómetros, des del naiximent del riu Tuéjar fins al centre de la capital valenciana. Un treball d'investigació de varis anys.
+
+
{{Cita|Valéncia no tenia, com atres poblacions propenques, un alvertent del que abastir-se i l'idea de que els romans utilisaren l'aigua d'un menut riu naixcut en Aragó -el Túria- no corresponia en la magnitut del seu imperi|Declaracions de Miquel Martí (ABC, 14.02.2020)}}