Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
21 bytes afegits ,  15:27 16 març 2020
m
sense resum d'edició
Llínea 5: Llínea 5:  
La denominació ''Charlie'' procedix de l'[[alfabet fonètic de l'OTAN]], i és la seua tercera lletra. ''Checkpoint Alpha'' era el pas d'autopista en Helmstedt, ''Checkpoint Brau'' el pas d'autopista en Dreilinden.
 
La denominació ''Charlie'' procedix de l'[[alfabet fonètic de l'OTAN]], i és la seua tercera lletra. ''Checkpoint Alpha'' era el pas d'autopista en Helmstedt, ''Checkpoint Brau'' el pas d'autopista en Dreilinden.
   −
Com a conseqüència de l'intent per part de la direcció del [[Partit Socialiste Unificat d'Alemanya|SED]] de restringir els drets que com a aliats tenien en Berlin els poders occidentals, en [[Octubre]] de [[1961]] tancs soviètics i nort-americans es varen posicionar enfrontats en munició pesada.
+
Com a conseqüència de l'intent per part de la direcció del [[Partit Socialiste Unificat d'Alemanya|SED]] de restringir els drets que com a aliats tenien en Berlin els poders occidentals, en [[octubre]] de l'any [[1961]] tancs soviètics i nort-americans es varen posicionar enfrontats en munició pesada.
   −
El Checkpoint Charlie fon escenari de fugides espectaculars de [[Història de Berlin|Berlin Est]], algunes especialment tràgiques com la mort de [[Peter Fechter]], dessagnat en [[1962]] davant dels ulls dels qui habitaven [[Berlin Oest]].
+
El Checkpoint Charlie fon escenari de fugides espectaculars de [[Història de Berlin|Berlin Est]], algunes especialment tràgiques com la mort de [[Peter Fechter]], dessagnat en l'any [[1962]] davant dels ulls dels qui habitaven [[Berlin Oest]].
   −
El punt de control fon demolit el [[22 de juny]] de [[1990]], de manera que excepte el '''Museu del Mur del Checkpoint Charlie''' no va quedar res que ho recordara, fins al 13 d'[[agost]] de l'any [[2000]], quan es va inaugurar una reconstrucció de la primera caseta de control, idèntica excepte en els sacs d'arena, que ara estaven farcits de ciment.
+
El punt de control fon demolit el [[22 de juny]] de [[1990]], de manera que excepte el '''Museu del Mur del Checkpoint Charlie''' no va quedar res que ho recordara, fins al [[13 d'agost]] de l'any [[2000]], quan es va inaugurar una reconstrucció de la primera caseta de control, idèntica excepte en els sacs d'arena, que ara estaven farcits de ciment.
   −
En l'actualitat, el Checkpoint Charlie és una de les atraccions turístiques de Berlin. A banda del lloc, també es pot vore el museu dedicat a l'història del mur, l'última bandera del Kremlin i diversos fragments de la separació alemana. Del 31 d'octubre de l'any [[2004]] fins al 5 de [[juliol]] del [[2005]], hagué també un polèmic monument a les víctimes del règim de la [[RDA]].
+
En l'actualitat, el Checkpoint Charlie és una de les atraccions turístiques de Berlin. A banda del lloc, també es pot vore el museu dedicat a l'història del mur, l'última bandera del Kremlin i diversos fragments de la separació alemana. Del [[31 d'octubre]] de l'any [[2004]] fins al [[5 de juliol]] de l'any [[2005]], hagué també un polèmic monument a les víctimes del règim de la [[RDA]].
    
==Enllaços externs==  
 
==Enllaços externs==  
120 790

edicions

Menú de navegació